Приголомшливий момент: літак без переднього шасі впав на злітно-посадкову смугу (відео)

08.05.2024   23:41    998

На відеозаписах, що з’явились у соціальних мережах, можна побачити, як з авіалайнера летять іскри та здіймається дим.

Вантажний літак Boeing 767 компанії FedEx Express здійснив аварійну посадку. Авіалайнер виконував рейс з паризького аеропорту імені Шарля де Голля до Стамбула, і мав приземлитися у середу вранці, 8 травня. Про це пише видання Independent.




Повідомляється, що у літака під час заходу на посадку не спрацювало переднє шасі. Це призвело до того, що повітряне судно довелось зупиняти за допомогою заднього шасі, а також тертя об асфальт передньої частини фюзеляжу.



На відеозаписах, що з’явились у соціальних мережах, можна побачити, як летять іскри та здіймається дим, коли літак рухається по злітно-посадковій смузі, перш ніж його поливають протипожежною піною.

Останні новини:  Штурм перетворився у пекло: на Харківщині росіянам влаштували "карусель". Відео

Пілот вчасно повідомив про проблеми з шасі й перед цим здійснив проліт повз аеропорт, щоб можна було оглянути поломку з землі. Згодом було прийнято рішення здійснити екстрену посадку, привівши в повну готовність аварійні бригади, зокрема пожежники.

Аварійна посадка Boeing компанії FedEx Express, літаки, аварія, екстрена посадка, Туреччина, лайнер, відеоFullscreen
Пілот вчасно повідомив про проблеми з шасі й перед цим здійснив проліт повз аеропорт
Фото: Twitter

За словами міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіра Уралоглу, ніхто на борту не постраждав. Екіпаж також зміг безпечно евакуюватися.

Останні новини:  На Бахмутському напрямку прикордонники знищили склад боєкомплекту росіян (ВІДЕО)

“Ми взяли ситуацію під контроль, тож завдяки злагодженій роботі команди рятувальників і пожежників в аеропорту Стамбула (ARFF), яка була готова до контрольованої посадки на фюзеляж, обійшлось без людських жертв”, — зазначили в офіційній заяві співробітники компанії IGA, яка управляє аеропортом Стамбула.

Рятувальні служби продовжують докладати всіх зусиль, щоб перемістити літак у безпечне місце та відкрити злітно-посадкову смугу для польотів. На всіх інших злітно-посадкових смугах, зокрема запасних, рейси здійснюються безперебійно.

Останні новини:  Величезна блакитна куля: в Португалії зафіксували падіння метеорита. Відео

До слова, цей літак Boeing 767 експлуатується оператором з моменту першої поставки в грудні 2014 року. Заснована в 1971 році транспортна компанія має найбільший у світі парк вантажних авіалайнерів, який наразі налічує понад 650 одиниць.