Канада розширила санкції проти Росії через військову співпрацю із КНДР

22.05.2024   14:01    15

Канада розширила санкції щодо Росії через її незаконну військову співпрацю із КНДР.

Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наші санкції надсилають чіткий меседж: Канада засуджує російську військову співпрацю із Північною Кореєю, яка впливає на безпеку у Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та решті світу. Канада непохитна у підтримці суверенітету України та її народу, який протистоїть жорстоким діям Кремля”, — сказала Жолі.

Останні новини:  Штаб Трампа виявився не готовим до боротьби проти Гарріс – Bloomberg

У МЗС уточнили, що до санкційного переліку потрапили дві особи й шість російських компаній. “Дві особи, внесені сьогодні до санкційного переліку, — це високопоставлені представники російських підприємств, тісно пов’язаних із російською армією й причетних до перевезення зброї з Північної Кореї до Росії. Шість нових підсанкційних компаній — це російські логістичні фірми, які володіють чи керують літаками та суднами, які використовувалися для доставки зброї з КНДР до Росії”, — зазначили у відомстві.

Останні новини:  Повернення військовозобов'язаних в Україну: в Польщі зробили заяву

У міністерстві наголосили, що напад Росії на Україну є незаконним, а закупівля зброї для використання у війні суперечить резолюціям Радбезу ООН, пов’язаним із Північною Кореєю.

Як повідомлялося, канадські санкції діють проти понад 2200 російських фізичних та юридичних осіб, які брали участь у порушенні суверенітету України.

Останні новини:  “Не наша війна”: у Польщі відбувся антиукраїнський мітинг


news-xl.net