Як позбутися плям від поту та дезодоранту на одязі

27.07.2024   09:40    22

Часто, навіть новий одяг, може зіпсуватися плямами від поту чи дезодоранту під пахвами. Особливо це помітно на світлих відтінках нашого вбрання. Пральний порошок не завжди може вивести ці сліди. Тому до вашої уваги 5 способів, які точно допоможуть у боротьбі з жовтими плямами.

Лимонний сік

Такий спосіб підійде для світлих речей, тому що лимон може «з’їсти» колір. Нанесіть на забруднення сік, приблизно 1/2 лимона й залиште на 10 хвилин, потім прополосніть у воді.

Останні новини:  Як швидко розпалити дрова, що відволожилися: ця порада точно знадобиться

Засіб для миття посуду⠀

Засіб підходить для будь-якої тканини, як темної, так і світлої. Намочить звичайну губку водою, нанесіть засіб на плями товстим шаром і втріть у плями, залиште на 1 годину, потім випріть річ руками. У складі є гліцерин, який якраз і дає такий ефект.

Останні новини:  30 хвилин і душ знову сяє: як швидко позбутися вапняного нальоту

Аспірин

Підійде для будь-якої тканини. Аспірин подрібніть та розчиніть у воді, а потім цей розчин нанесіть на плями та потріть за допомогою щітки. Залиште на 2-3 години.

Капронові колготки або шкарпетка

Дивний спосіб, але дуже дієвий. Відмінно підійде для темних речей. Просто потріть за допомогою капрону пляму і вона легко зійде.

Останні новини:  5 речей, які завжди варто прати окремо

Горілка

Цей спосіб підійде для будь-яких речей, колір не під’їдає. Нанесіть горілку на ватний диск і протріть плями. Якщо ж забруднення сильні, то залишаємо просочуватися річ горілкою на годину, а потім перемо в машинці.