В лідерах електромобілі: стали відомі марки авто, якими покупці задоволені найбільше

27.07.2024   09:18    23

Компанія J.D. Power оприлюднила своє останнє дослідження, яке показало, що задоволеність власників від нових авто відновилася після двох років “безпрецедентного зниження”. Зокрема, середній рейтинг задоволеності становить 847, що на два пункти більше, ніж рік тому.

 

Цікаво, що задоволеність електромобілями досягла історичного максимуму – 877. Це перевершує саму Tesla, яка набрала лише 870 балів.

Френк Хенлі з J.D. Power сказав, що традиційні виробники дослухалися до голосу клієнта. Вони випускають удосконалені автомобілі, які більше відповідають потребам клієнтів, включаючи покращені внутрішні місця для зберігання речей і якісніші матеріали, а також забезпечують більшу зручність у використанні.

Останні новини:  Mercedes-Benz зменшить відмінності між автомобілями з ДВЗ та електрокарами

Цікаво, що споживачі ненавидять штатні інформаційно-розважальні системи. Оригінальні мультимедіа мають середній рейтинг 805, що значно менше, ніж у Android Auto (832) і Apple CarPlay (840). Це не зовсім справедливе порівняння, але споживачі, схоже, віддають перевагу простому дизайну, який імітує їхній смартфон.

Rivian, Porsche та Jaguar домінували в рейтингу преміум-брендів, тоді як у сегменті мас-маркету найвищі нагороди отримали Mini, Ram і Kia. Зазначається, що BMW 7-Series був названий найкращим автомобілем у цілому.

Останні новини:  На продаж виставлено унікальний спорткар Proteros Blade Nagual від українських майстрів

Серед доступних машин перемогу може святкувати Kia, оскільки Carnival, K5, Forte, EV6 і EV9 отримали найвищі нагороди. Серед інших переможців – Alfa Romeo Giulia, Ford F-Series Super Duty, Genesis GV60, Hyundai Santa Fe, Jeep Wagoneer, Land Rover Range Rover, Lexus LC / RX, MINI Countryman, Nissan Titan, Porsche Taycan і Toyota Tacoma.

Останні новини:  Nissan відродить культову спортивну модель

Результати базуються на відгуках 99 144 власників, які були опитані після 90 днів володіння. Хоча індивідуальний досвід різний, дослідження дає гарне уявлення про те, чого очікувати.


autogeek.com.ua