“Не наша війна”: у Польщі відбувся антиукраїнський мітинг

26.07.2024   14:11    20

У Польщі проросійська, ультраправа політична сила “Конфедерація” у четвер, 25 липня, перед приміщенням сейму провела антиукраїнський мітинг. На це уже відреагувала офіційна влада країни.

Про це пише польське видання onet.pl.

За даними ЗМІ, антиукраїнську акцію організував польських 81-річний ексдепутат Януш Корвін-Мікке. Він та його однодумці прийшли до приміщення польського сейму із плакатами: “Туска до суду за зраду Польщі!”, “Досить втягувати Польщу у війну, яка не є нашою!”.

Останні новини:  Raiffeisen Bank поскаржився, що російський суд заблокував йому продаж бізнесу в РФ

Колишній депутат звинуватив прем’єр-міністра Туска в тому, що його змінила робота в Європейському Союзі, і назвав його “зрадником”.

До присутніх вийшов Радослав Сікорський. Очільник МЗС намагався відреагувати на тези, що лунали на мітингу, але йому не дали слова.

“Не бійтеся мене”, – сказав він одному з учасників акції.

“Йдучи до МЗС, я натрапив на пікет Конфедерації перед Сеймом проти угоди G-7 про допомогу Україні, що бореться, яку 11 липня підписав прем’єр-міністр Дональд Туск. На жаль, аргументи уряду не захотіли почути, але я підтверджую свою готовність до дебатів”, – написав очільник польського МЗС у соцмережах.

Останні новини:  Іран передав Росії балістичні ракети - ЗМІ

Також польські медіа публікують відео з, як вони пишуть, “антиукраїнського пікету”.


expert.in.ua