Як повернути до життя стару орхідею: друга молодість улюбленої квітки

17.04.2024   17:40    555

Похилий вік орхідеї легко помітити через те, що вона надмірно витягнулася, стала виглядати слабкою.


Часто можна спостерігати за тим, як листя старої рослини стає дрібним, квіти з’являються все рідше і не такі великі, як раніше, а коріння вибралося з горщика і більше нагадує щупальця восьминога.

Хороша новина полягає в тому, що старій квітці можна повернути молодість. І зробити це зовсім не складно.

Крок перший: оновлення кореневої системи

Перше, що потрібно зробити, це вийняти орхідею з горщика та перевірити її коріння. Видаліть сухі, гнилі, почорнілі і взагалі всі підозрілі коріння. Обріжте їх до живої тканини. Залишіть тільки здорові коріння.

Останні новини:  5 ознак виноградного саджанця, який не приживеться

Крок два: приберіть усе зайве



Омолоджуючи орхідею, позбавтеся всього, що забирає в неї енергію. Наприклад, відростки, квітконоси. Рослина має набратися сили, а не витрачати її залишки на вирощування пагонів чи цвітіння.

Крок три: дезінфекція

Обрізані частини рослини є відкритими ранами. Тому не забувайте продезінфікувати їх, наприклад, присипавши меленим вугіллям або змастивши зеленкою.

Крок чотири: напоїть квітку

Занурте орхідею догори ногами, тобто тільки листям, в ємність із чистою водою на добу. Під час цієї процедури зелена частина рослини отримає достатньо вологи, а коріння поступово заживе. Перед процедурою листя рослини треба ретельно помити.



Крок п’ять: посадіть орхідею в новий субстрат

Останні новини:  Що робити, коли на трояндах почали чорніти бутони

Придбайте субстрат для орхідей та частково заповніть їм горщик. Потім посадіть рослину так, щоб коріння виявилося закритим субстратом.

Обов’язково використовуйте спеціальний ґрунт, оскільки ця квітка не може рости у звичайному ґрунті, нехай навіть і дуже хорошому.

Важливо правильно підібрати горщик для посадки. Він повинен бути прозорим, тому що в природі коріння орхідеї знаходиться в повітрі, а не в землі, тому вони потребують сонячного світла.

Останні новини:  Секрети феноменальної пам’яті: 3 простих способи, як покращити пам’ять 

З цієї ж причини для рослини потрібен спеціальний ґрунт – пухкий, повітро- та вологопроникний, щоб у ньому не застоювалася вода, а коріння дихало.

Крок шість: полийте горщик

Занурте горщик з орхідеєю у воду на добу.

Коли всі вищеописані кроки зроблено, необхідно поставити рослину на підвіконня і дати час прийти до тями і почати цвісти з новою силою.


elegantwoman.kyiv.ua