Ідеальна картопля «в кожушках»: про ці тонкощі приготування мало хто знає

30.04.2024   12:00    239

Картопля в мундирах на перший погляд може здатися найпростішою стравою. Здавалося б, що складного – помив, опустив у воду та поставив на вогонь. Однак, щоб така картопля вийшла смачною та красивою, треба знати деякі нюанси.


Як правило, з цією стравою господині зазнають трьох труднощів – картопля стає несмачна, розвалюється при варінні і погано чиститься.

Останні новини:  Ніжна і соковита запечена скумбрія в гірчично-апельсиновому маринаді

Головний ворог смаку – довге та активне кипіння. Тому рекомендується, за наявності можливості, готувати картоплю на пару. Якщо немає пароварки, можна скористатися друшляком і придатною по діаметру каструлею. Якщо картопля вариться у воді, то вогонь має бути мінімальним. У такий спосіб вдасться зберегти максимум смаку.

  • Розварюються найчастіше ті бульби, які дуже активно киплять.
  • Друга можлива причина – переварена картопля. Щоб цього не відбувалося, для варіння слід підбирати кртоплии одного розміру, не дуже великі та не дуже дрібні.
Останні новини:  Ця гречка смачніша за м’ясо – просто змішайте з яйцем і вийде делікатес

Щоб картопля без проблем чистилася, перед варінням рекомендується зробити по колу кожного бульби неглибокий надріз. З готової картоплі шкірка злізе без додаткових зусиль.



Щоб варена картопля не склеювалася при нарізанні, ніж рекомендується регулярно опускати у холодну воду. А для того, щоб запобігти злипанню кубиків у салатнику, картоплю потрібно окремо від решти овочів перемішати з ложкою олії. До речі, цей спосіб допоможе захистити картоплю від фарбування іншими компонентами салату, наприклад буряком, і зробити салат більш яскравим.




ua-novosti.info

Останні новини:  Шарлотка з трьох інгредієнтів та хрусткою скоринкою