Власник мийки пояснив, чому кузов авто не можна обливати водою перед нанесенням піни

25.04.2024   08:00    2365

Власник автомийки зазначив, що більшість водіїв чинить неправильно під час очищення машини. Вони спочатку поливають машину водою, а потім уже наносять піну. Експерт детально пояснив чому так не слід робити і як робити правильно.


Подробиці

Крім того, він сказав, що єдиний варіант, коли спочатку можна використовувати воду – це наявність товстого шару бруду. В інших випадках вода під великим напором розмазує тверді частинки бруду по кузову. У цьому випадку наліт діє як абразив, що в результаті призводить до пошкодження лакофарбового покриття.

Останні новини:  Це мастило в жодному разі не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Правильно спочатку наносити піну. При цьому рухатися потрібно знизу вгору. Таким чином активний склад очистить найбільш забруднені ділянки, перебуваючи на них довше. Як правило, верхня частина автомобіля менше забруднюється і для неї вплив очищувального компонента не обов’язково має бути тривалим.



Експерт зазначає, що для контакту піни з кузовом достатньо 30 секунд, проте рекомендує збільшити цей час і почекати 1-2 хвилини. За цей час склад м’яко і дбайливо видалить більшу частину бруду з кузова. А ось змивати його водою рекомендується зверху вниз, не розмазуючи по кузову.

Останні новини:  Mercedes-Benz прозвітував за 1 квартал 2024 року: доходи знизилися, але частка продажів електромобілів зросла

При цьому не варто робити розмашистих рухів, розганяючи піну по всьому кузову. Досить поливати спочатку на дах, після чого видалити залишки по всьому периметру, притримуючи сопло пістолета зверху. Таким чином вдасться досягти результату швидше і ефективніше.




wheel-news.com