У Ferrari з'явився новий суперкар

04.05.2024   16:44    368

У модельному ряду Ferrari поповнення – представлено новий суперкар 12Cilindri, який замінить 812 Superfast й буде таким самим потужним, як 812 Competizione.

Новий суперкар робить ставку на атмосферний V12 6.5, але з модифікованою начинкою. Більшість компонентів, від титанових шатунів до перебалансованого та полегшеного колінвала, тут від 812 Competizione, проте є й новації. Серед них виділяється програмна надбудова Aspirated Torque Shaping, що дозволяє змінювати максимальну величину крутного моменту залежно від обраної передачі. На динаміку вона ніяк не впливає, але створює ефект лінійного прискорення, тобто емоційно підживлює водія.


Потужність агрегату залишилася незмінною — 830 «конячок», але крутний момент через встановлення каталізатора та фільтра твердих частинок знизився з 692 до 678 Нм. Натомість 80% тяги доступні вже на 2500 об/хв, а відсікання спрацьовує лише на 9500 об/хв. Коробка передач – 8-ступеневий «робот» DCT від SF90. Привід – задній.



Берлінетта має повнокероване шасі Virtual Short Wheelbase 3.0 та оснащена асистентом бічних ковзань Side Slip Control версії 8.0, яка визначає рівень зчеплення з дорогою на 10 відсотків точніше. Крім того, на суперкарі встановлена гальмівна система brake-by-wire та контролер ABS Evo, який дебютував разом з 296 GTB.

Останні новини:  Презентували прощальну версію Jaguar F-Pace перед повним переходом на електромобілі

Розгін до «сотні» у 12Cilindri займає 2,9 секунди, до 200 км/год – 7,9 секунди. Максимальна швидкість «перевищує 340 км/год». Такі ж показники були у 812 Superfast. Родстер 12 Cilindri Spider, представлений одночасно з купе, трохи повільніше: 0-100 – 2,95 секунди, 0-200 – 8,2 секунди. Така машина відрізняється жорстким складним дахом, який трансформується за 14 секунд на швидкості до 45 км/год.



Зовні, як запевняють у Маранелло, 12Cilindri наслідує моделі 50-60-х років минулого століття, що добре видно по передку в дусі GTB/4 Daytona. Мова дизайну стала складнішою, але все ще враховує вимоги стилістичної єдності. У профіль берлінетта виглядає стрімко та зухвало.

Останні новини:  Citroen C4 X готують до прем’єри після модернізації

На кормі – невеликий виступ і два активні закрилки, які додають притиску на швидкостях 60-300 км/год залежно від величин поздовжніх і поперечних прискорень, що діють на автомобіль. Покращує аеродинаміку й профільоване днище з шістьма генераторами вихорів у передній частині.

Архітектурою салону з чітко вираженими зонами водія та пасажира 12Cilindri нагадує Ferrari Roma та Purosangue. Медіасистема тут нова, з трьома дисплеями: центральний має діагональ 10,25 дюйма, панель приладів розтягнулася на 15,6 дюйма, а ще є екран з боку пасажира діагоналлю 8,8 дюйма. Берлінетта отримала кермо з сенсорними кнопками, бездротову зарядку, а у списку опцій з’явилася хай-енд аудіосистема Burmester з 15 динаміками.

Останні новини:  З якими автомобілями ми остаточно попрощаємося у 2024 році

В оздобленні використовується алькантара, яка для екології на 65% складається з переробленого поліестеру. З цієї ж причини кріплення підрамника коробки роблять з вторинного алюмінію, що дозволяє знизити викиди вуглекислого газу на 146 кілограмів.

В основі 12 Cilindri лежить нове алюмінієве шасі з укороченою на 20 міліметрів колісною базою. Перегляд геометрії ряду компонентів дозволив досягти 15-відсоткового підвищення жорсткості на кручення (порівняно з 812 Superfast) і зробити поведінку машини більш передбачуваною.

Продажі нових суперкарів стартують у четвертому кварталі цього року. В Італії берлінетта коштуватиме від 395 тисяч євро, за Spider попросять щонайменше 435 тисяч.


avtomir.ua