Сирна запіканка

26.04.2024   21:30    208

Багато хто пам’ятає з дитинства таку страву, як сирна запіканка. Цю пишну і ніжну смакоту можна приготувати і зараз, причому просто і в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.


Сирна запіканка – це дуже проста, але водночас смачна страва, яка поверне вас у дитинство і дасть знову відчути атмосферу дитячого садка. В її приготування важливу роль відіграє якість сиру: що він кращий, то смачнішою виходить запіканка. Вона чудово гармонує з різними начинками. У нашому випадку, це будуть родзинки, але можна брати курагу, інші сухофрукти або цукати.

Останні новини:  Пухкі коржі на кефірі, які розлітаються ще гарячими, скільки не готуй

Для приготування такої сирної запіканки знадобиться:

  • Сир – 500 грамів
  • Яйця – 2 штуки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сметана – 3 столові ложки
  • Манка – 2 столові ложки
  • Родзинки – за смаком
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Ванільний цукор – 1 столова ложка

Для початку родзинки слід замочити, щоб вони стали м’якими. Сир потрібно розім’яти виделкою і додати в нього збиті яйця, сіль, сметану, манку, цукор, ванільний цукор для аромату та родзинки за смаком.

Останні новини:  Пухкі пончики на молоці, які тануть у роті
Сирна запіканка

Гарненько перемішайте масу до однорідної консистенції, за потреби можна скористатися блендером. Тепер, щоб манка розбухла і запіканка краще пропеклася, залиште сирну масу на 20 хвилин.





Далі можна переходити до випікання. Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для випікання рослинною олією, її також можна замінити і вершковим маслом.

Тепер перекладіть масу у форму і відправте її в духовку на 40-45 хвилин. Після цього вимкніть духовку, але залиште запіканку в духовці, що остигає, ще хвилин на 20. Дістаньте запіканку з форми. Вона особливо смачна в охолодженому вигляді. Перед подачею можна посипати готову сирну запіканку цукровою пудрою або полити шоколадом чи сиропом.

Останні новини:  Готуємо ароматні кабачкові котлети

Домашня сирна запіканка готова!


odnaminyta.com