Рецепт смачних галушок з риби

17.04.2024   20:30    321

Галушки дуже популярні завдяки своїй простоті в приготуванні та універсальності в подачі, вони можуть подаватися як самостійна страва з соусами або сметаною, або використовуватися як гарнір.


Галушки – це традиційна страва, яка походить з кулінарної культури багатьох країн, включаючи Україну, Польщу, Німеччину, Чехію та інші. Це м’які клубочки або кулі, які готуються з тіста та варяться або смажаться. Існують різноманітні способи приготування галушок, але сьогодні ми приготуємо рибні галушки.

  • 500 грамів філе риби (наприклад, тріска, лосось, пангасіус);
  • 1 цибуля, дрібно нарізана;
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані;
  • 1/4 чашки свіжого петрушки, нарізаної;
  • 1/2 чашки панірувальних крихт (хлібні крихти або панірувальні сухарі);
  • 1 яйце;
  • Сіль і перець за смаком;
  • 2-3 ст. ложки рослинного масла для смаження.
Останні новини:  Кавказький секрет: як смажити без бризок олії, що летять на всі боки
Рецепт смачних галушок з риби

Наріжте рибу на кубики та подрібніть її у кухонному комбайні або перемеліть у м’ясорубці. У великій мисці змішайте рибу, цибулю, часник, петрушку, панірувальні крихти, яйце, сіль і перець. Ретельно перемішайте, щоб утворилася однорідна суміш. Перед формуванням галушок змочіть руки в холодній воді, візьміть невелику кількість суміші та сформуйте галушку у формі кулі.





Розігрійте рослинне масло на середньому вогні в глибокій сковороді або казані. Поставте галушки в розігріте масло та смажте з обох сторін до золотистого кольору, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Після смаження перекладіть галушки на паперові рушники, щоб зняти зайвий жир. Подаються гарячими з вашим улюбленим соусом або салатом.

Останні новини:  Як приготувати бісквітний торт із грушею: рецепт від кухарів

Це смачний і простий спосіб приготувати рибні галушки вдома. Вони добре підходять як основна страва або як закуска до основного обіду. Спробуйте додати різноманітні приправи і трави до суміші, щоб створити унікальний смак під свій смак.


noviydoctor.com