Посол РФ особисто попередив Ілона Маска про загрозу ядерного удару по Україні

17.04.2024   15:21    300

Американський мільярдер та засновник компанії SpaceX Ілон Маск розповів своєму біографу Волтеру Айзексону, що був особисто попереджений про загрозу ядерного удару по Україні. Про це 16 квітня повідомили у виданні Forbes.

Зі слів Маска, попередження озвучив посол Росії в США Анатолій Антонов. Дипломат повідомив, що “напад” України на тимчасово окупований Крим призведе до застосування остаточної зброї.

Останні новини:  У Танзанії через повінь загинули 155 осіб

“Посол прямо сказав йому, що українська атака на Крим призведе до ядерної відповіді”, — передав Айзексон.

Маск заявив, що ескалація в Україні “може призвести до ядерної війни — з частковою відповідальністю Starlink”. Він пояснив біографу, що українські виробники розробили ескадру роботизованих безпілотних підводних човнів, “наповнених вибухівкою”. Ці дрони, за інформацією підприємця, здатні автономно перетнути Чорне море та влаштувати засідку флоту РФ.



Зазначається, що в Україні перепроєктували супутникову систему Starlink від SpaceX, щоб розробити передову навігаційну технологію для керування цими човнами під час секретної місії. Коли ж виявилось, що на околицях Криму вимкнене покриття Starlink, Київ нібито “благав” Маска активувати його й отримав відмову.



Маск у Twitter (нова назва соцмережі — X) попередив президента Володимира Зеленського, що “спроба повернути Крим призведе до масової загибелі, ймовірно, провалу та ризику ядерною війною”. Російського ж посла мільярдер запевнив, що “Starlink використовувався лише в оборонних цілях”.

Останні новини:  Британська армія завершила випробування свого найбільш смертоносного основного бойового танка


expert.in.ua