Opel представив новий кросовер Grandland

25.04.2024   14:00    742
Німецький бренд Opel презентував новий Grandland, який вперше використає нову платформу STLA Medium для електричної та бензинової версій.

З 2028 року Opel планує випускати лише електромобілі. Таким чином, вже за чотири роки німецькому виробнику потрібно перейти на нові електромобільні платформи Групи Stellantis. Новий Opel Grandland став першою моделлю бренду на STLA Medium, яка забезпечить повністю електричну версію, а також гібриди MHEV та PHEV. 


У Рюссельсхаймі вирішили презентувати спочатку електричну комплектацію кросовера, яка отримала новий логотип та впізнавану передню частину з Vizor. 

Екстер’єр 

Opel Grandland 2024 року



З першого погляду можна помітити нові розміри Grandland Electric. Він на 173 міліметри довший, на 19 міліметрів вищий і на 64 міліметри ширший за свого попередника. У сумі це дає такі цифри: 4650 x 1905 x 1660 мм (довжина x ширина x висота). Він також сидить на величезних 20-дюймових дисках. 



Opel Grandland 2024 року

Спереду новий 3D Vizor вміщує новий логотип із підсвічуванням. Крім того, знову є фірмовий компас, який з’явився минулого року на концепті Experimental. Візуально це виглядає так: вертикальна складка та горизонтальний Vizor зустрічаються в логотипі Opel. Також потрібно відмітити фари «Intelli-Lux Pixel Matrix HD» із рівно 51 200 пікселями для розподілу світла з високою роздільною здатністю. 

Opel Grandland 2024 року

Крім того, є двоколірне оздоблення, структурований і плавний дизайн, а також зміщені пороги та панелі колісних арок для позашляхового вигляду. Новий Grandland також є першою серійною моделлю від Opel, яка має світлові написи бренду.  

Останні новини:  Tesla покинули кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger
Модель Opel Grandland (2024)
Довжина 4 650 мм
Ширина 1 905 мм
Висота 1 660 мм
Колісна база 2 675 мм
Багажник макс – 1 641 л

Інтер’єр 

Opel Grandland 2024 року

 

Крім довжини, ширини і висоти, збільшилася і колісна база. 2675 міліметрів попереднього покоління тепер стали 2784 міліметрами. Завдяки крутому нахилу дверей багажника створено досить багато простору в салоні (для пасажирів і багажу). На задньому ряді стало на 20 міліметрів більше простору для ніг, а зі складаним заднім сидінням у форматі 40:20:40 Grandland може вмістити до 1641 літра. 

Інтер’єр виглядає досить преміально. Усі тканини та чохли виготовлені з 100-відсотково перероблених матеріалів і, на перший погляд, мають хорошу якість виготовлення.  

 

Opel Grandland 2024 року

Посередині можна помітити 16-дюймовий сенсорний дисплей. За кермом також є повністю цифрова панель приладів поки що невизначеного розміру, а проекційний дисплей виводить додаткову інформацію на лобове скло. 

Так званий «Чистий режим» може зменшити покази інформації до необхідного мінімуму, що зменшить відволікання водія, особливо під час водіння під дощем або вночі. Також залишені кілька фізичних кнопок, які керують налаштуваннями клімат-контролю. 

 

Opel Grandland 2024 року

Сидіння знову сертифіковані Aktion Gesunder Brücken e.V, мають активні бічні подушки, а водійське сидіння має вентиляцію та функцію масажу. Так звана «ергономічна функція Intelli Seat» також є стандартною для обох передніх сидінь. Заглиблення в середині сидіння зменшує тиск на куприк. Тому в новому «Грандленді» можна сидіти довше. 

Останні новини:  Новий Ferrari отримав атмосферний V12 на 819 кінських сил

Ще одна особливість — це так званий «Pixel Box» з підсвіченою напівпрозорою скляною поверхнею та навколишнім тканинним покриттям. За склом знаходиться зона для індуктивної зарядки смартфона. Загалом усі варіанти зберігання вміщують понад 35 літрів — від Pixel Box до кишень для смартфонів на спинках передніх сидінь і до великого відділення з 12-вольтовою мережею під центральною консоллю. 

Під капотом 

 

Opel Grandland 2024 року

Новий Grandland є першим Opel, заснованим на платформі Stellantis STLA Medium, яка була спеціально розроблена для електричних моделей. Тим не менш, в майбутньому модель буде не тільки повністю електричною, але й доступна у плагін-гібридній версії з запасом ходу близько 85 км та версії 48-вольтового м’якого гібриду. Наразі більш детальної інформації виробник не надав. 

Оскільки Grandland — не перший продукт Stellantis із новою архітектурою, а Peugeot вже представив споріднений кросовер 3008, про технічні параметри все ж можна трохи додати. 

 

Opel Grandland 2024 року

Зокрема, версія «Standard Range» на 157 кВт з переднім приводом і акумулятором ємністю 73 кВт-год пропонує запас ходу 504-524 км за циклом WLTP. Версія «Dual Motor» із такою ж батареєю та з максимальним запасом ходу 525 км має два електродвигуни, повний привід і потужність до 240 кВт. 

Найвитриваліша версія «Long Range» має потужність 170 кВт від одного двигуна на передній осі. Акумулятор має ємність 98 кВт-год, а максимальний запас ходу становить 700 км. Й саме про останнє йдеться в анонсі Opel. 

Останні новини:  Новий Renault Symbioz дебютував у лінійці кросоверів бренду

Електричні версії Peugeot 3008 (а, отже, Opel Grandland також) можна заряджати до 160 кВт, й зарядка від 20 до 80 відсотків займає приблизно 30 хвилин.  

 

Opel Grandland 2024 року

Однак MHEV не потрібно заряджати. Відповідно до даних Peugeot: під капотом використовується 1,2-літровий турбобензиновий двигун потужністю 136 к.с. з електрифікованою 6-ступеневою коробкою DSG. Аналогічна вже використовується на Astra та Corsa та нинішньому Grandland.  

Інформації про плагін-гібридну версію (PHEV) поки немає. 

Комплектації та ціни  

 

Opel Grandland 2024 року

Стандартне обладнання включає, серед іншого, автоматичний круїз-контроль з функцією stop&go, розширене розпізнавання дорожніх знаків, інтелектуальне регулювання швидкості з гальмуванням після зіткнення.  

Опціонально доступна так звана система «Intelli-Drive 2.0», яка об’єднує багато електронних помічників і поєднує їх із напівавтоматичним асистентом зміни смуги руху та інтелектуальним регулюванням швидкості. Для цього система не тільки використовує датчики, але й мережеву інформацію, що передається по повітрю. Також присутні: паркувальний пілот, камера заднього виду та камера огляду 360 градусів. 

Виробник поки не оголосив дату виходу на ринок або ціни. Тим не менш, за припущеннями, новий автомобіль з’явиться у дилерів наприкінці літа або на початку осені. Ціни на Grandland Electric повинні починатися приблизно з 50 000 євро. 


motorcar.com.ua