Обсяги допомоги Європи та США для України зрівнялися - дослідження

25.04.2024   19:30    418
Обсяги допомоги Європи та США для України зрівнялися - дослідження

Фото: Бундесвер

Кілька країн Європи оголосили про надання Україні рекордного пакету допомоги


За перші місяці 2024 року європейські країни виділили Києву близько 6 млрд євро допомоги, майже вся – для військових.

Європа за останні місяці практично наздогнала США за обсягом військової підтримки України. Зокрема, Брюссель надав близько 42 млрд євро, а Вашингтон – 43,1 мільярда. Про це свідчать дані нового дослідження Ukraine Support Tracker про допомогу Україні, які регулярно проводить Кільський інститут світової економіки.

Останні новини:  ЗСУ можуть отримати ізраїльські Patriot, які замінюють на більш досконалі системи

“Загалом у січні та лютому 2024 року європейські країни виділили Україні близько 6 мільярдів євро допомоги, майже вся – для військових”, – мовиться в дослідженні.



Німеччина оголосила про свій найбільший за майже рік пакет військової допомоги – 2,4 млрд євро. Туди увійшли і системи протиповітряної оборони, і артилерія калібру 155 мм, боєприпаси тощо.

Останні новини:  Американці готуються до початку громадянської війни? Результати опитування

Швеція також виділила свій найбільший військовий пакет за всю історію – 0,7 мільярда євро. Він містить різноманітне як морське, так і сухопутне військове обладнання.

Загалом станом на 29 лютого донори та ЄС виділили 89,9 млрд євро допомоги на військову, гуманітарну та фінансову підтримку України. З них США – 67 млрд євро.



З літа 2023 року асигнування Європи стабільно перевищували надходження від США, бо Конгрес більше року не схвалював жодної нової допомоги Україні.

 Інфографіка з показники військової допомоги

korrespondent.net

Останні новини:  Американські дослідники розповіли, як російська ядерна зброя у космосі може призвести до глобальної світової катастрофи