Учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

05.05.2024   07:22    221

Завтра, 4 травня, Україна переходить на нове маркування транспорту автошкіл. Знак “Н” повинен мати транспорт, призначений для практичної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та складання іспитів. Про нові вимоги нагадали у Головному сервісному центрі МВС.


Термін “Учбовий транспортний засіб” змінюється на “Навчальний транспортний засіб”.

Маркування “Н” повинні мати транспортні засоби автошкіл, призначені для практичної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та складання іспитів.

Останні новини:  Більше ніякої нудної зарядки: Rivian дозволить дивитися YouTube у салоні авто

Також знак “Н” з’явиться на автомобілях сервісних центрів МВС, де кандидати у водії перевіряють практичні навички водіння.

Відповідні зміни було внесено до Правил дорожнього руху та закріплено постановою №1128 Кабміну від 27 жовтня 2023 року, яка набуде чинності завтра, 4 травня.



Розпізнавальний знак “Навчальний транспортний засіб” – це рівносторонній трикутник білого кольору з вершиною догори та каймою червоного кольору, в який вписано букву “Н” чорного кольору. Знак розміщується спереду та ззаду на транспортних засобах, що використовуються для навчання водіння. Допускається встановлення двостороннього знака на даху легкового автомобіля.

Останні новини:  В Україні помітили рідкісні суперкари 90-х на автовозі (фото)


newsauto.com.ua