США нададуть Україні покращені авіабомби: The War Zone розкрив деталі

05.05.2024   06:28    256

Триває війна в Україні, і Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA), який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів РЕБ та інтеграцію голівок самонаведення збільшеної дальності на керовані авіабомби JDAM-ER.

Про це повідомило The War Zone. Сума контракту склала 23,5 млн доларів. За його умовами, принаймні частину комплектів перепадуть Україні. Кількість боєприпасів та терміни їх поставки не розголошуються.

Останні новини:  Франція переслала в Нову Каледонію великий поліцейський контингент

Щодо самих комплектів наведення, то даних про них у відкритому доступі майже нема. Автори матеріалу повідомляють, що вперше про їх створення SARA заявила у 2018-му. Серед переваг нової системи відзначали компактність та дешевизну.

Інформація про новий контракт з’явилася незабаром після того, як заступник міністра оборони США із закупівель і забезпечення Білл ЛаПланте заявив, що новий американський боєприпас GLSDB показав себе в умовах війни в Україні вкрай погано. Однією з головних причин цього називають російські засоби радіоелектронної боротьби.



Також повідомлялось, що російські засоби РЕБ призвели до різкого падіння ефективності високоточних снарядів Excalibur.

Останні новини:  У Франції назвали чисельність окупантів, які беруть участь у наступі на Харківщину

Бомби JDAM – характеристики

Самі по собі Joint Direct Attack Munition (JDAM) є звичайними авіабомбами, дообладнаними аеродинамічним комплектом високоточного наведення. Обладнані комплектом JDAM бомби прямують до цілі за допомогою інтегрованої інерційної системи наведення в парі з GPS-приймачем.

Для покращеної версії боєприпасу, яка отримала назву JDAM-ER, дальність може сягати 75 км. Раніше повідомлялось, що Україна почала використовувати JDAM проти росіян.




uapress.kyiv.ua

Останні новини:  Корпус морської піхоти США успішно випробував нову бойову машину-амфібію ACV