Honda представила нове сімейство електромобілів

18.04.2024   11:21    408

Компанія Honda представила нову родину електромобілів Ye. Перші дві моделі будуть запущені вже цього року.

Через три роки серія налічуватиме шість моделей, але поки що показано три, і всі вони призначені для Китаю. Це кросовери Ye P7 та Ye S7, а також ліфтбек Ye GT Concept. Позашляховики надійдуть у продаж до кінця цього року і нестимуть на собі новий логотип, який вперше був показаний на концептуальних машинах «нульової» серії. П’ятидверка, а точніше, її серійний варіант, вийде 2025-го.

Останні новини:  Показали новий кросовер Volkswagen для України (фото)

Всі «єшки» будуть побудовані на новій платформі Architecture W з передньою двоважелевою підвіскою, задньою п’ятиважільною та великою тяговою батареєю, укладеною в міцну алюмінієву оболонку. Заявлена жорсткість кузова на кручення – 40 000 Нм/град. Електромобілі отримають ізольований контур охолодження акумулятора, один або два електромотори, а також електроннокеровані амортизатори.

Першими на ринок вийдуть кросовери Ye P7 та Ye S7. Відрізнятися один від одного вони будуть лише зовнішністю, оскільки салон, на перший погляд, у них однаковий. Випуском Ye P7 займеться СП GAC-Honda, а модель S7 стане на конвеєр СП Dongfeng-Honda. Щодо GT Concept, то він заявлений як флагман бренду Ye. Ліфтбек ширший за кросовери, плюс оснащений унікальним «гоночним кокпітом» і проєкційним дисплеєм Huawei з боку пасажира.





До 2027 року Honda обіцяє вивести на китайський ринок десять нових електромобілів – у тому числі чотири на простій платформі Architecture F. А ще через вісім років компанія планує повністю перемикнутися на батарейні машини. Все це потрібно, щоб до середини століття оголосити себе вуглецево-нейтральним виробником.

Останні новини:  Раритетна «парковка»: посеред лісу знайшли покинуті рідкісні автомобілі 40-х років


avtomir.ua