Експерт розповів, як визначити реальний пробіг автомобіля

25.04.2024   09:00    599

Алгоритми визначення пробігу автосканером.

Отож, нарешті ви придбали якийсь мультимарочний сканер і вже аж кортить подивитись чи справжній пробіг на своєму авто чи авто колеги. Але не все тут так просто, оскільки машин багато і всі вони різні. В даному дописі дамо певні рекомендації, як знаходити пробіги сканером.


Але забігаючи наперед, хочемо сказати, що жоден сканер чи жоден спеціаліст з підбору авто не може вам гарантувати на 100% правдивість пробігу авто. Адже пробіги можуть крутити не тільки на щитку приладів, а й в блоках теж. Та і є вже такі прилади, які сповільнюють зростання пробігу і його відповідно вже й не треба крутити.

Останні новини:  В Україну привезли новітній суперкар Mercedes-AMG GT (фото)

Ну і так для інформації, на більшості авто, особливо на старіших, бензинових і на механіці пробіг сканером не знайти.

Ви не знайдете список авто де пишеться пробіг і в якому блоці, а де ні. Треба самостійно збирати інформацію з інтернету і з власного досвіду та робити собі нотатки, якщо це справді вам потрібно.

1. Пробіг може писатись окремим пунктом у параметрах блока. Як правило це блоки Двигуна, ABS, АКПП, може і в інших, але все від машини залежить. Тобто ви заходите у блок управління, дальше у параметри в реальному часі (Read Data Stream) і або прописуючи в пошуку або вручну шукаєте пункти “Пробіг”, “Пробіг автомобіля”, “Одометр” та інші. Також варто відмітити, що на багатьох авто VAG групи параметри розділені окремими каналами (групами) і потрібно знати в якому каналі шукати значення пробігу.



2. Орієнтуватись можна на дотичне значення по пробігу таке як: мотогодини роботи двигуна чи АКПП, пробіг на якому відбулась адаптація датчиків тиску в шинах та інші. Теж шукаємо в параметрах у відповідному блоці.



автосканер3. Стоп-кадр. Це функція, яка показує, при яких умовах виникла помилка (список різних параметрів). Туди може записуватись пробіг з щитка приладів на момент виникнення помилки. Звичайно, якщо машинку почистили на помилки, то це нам не допоможе. Оскільки у стоп кадрі може вже бути пробіг, який підтягнуло після скрутки.

Останні новини:  Фахівці назвали кращі автомобілі з пробігом не дорожче $10 тисяч

4. Пробіг з моменту останнього скидання помилок. Це не про пробіг загальний, але все ж пункт дуже важливий. Підключаємось по EOBD (по OBD2 стандарту), заходимо у параметри блоку управління і шукаємо пункт “Пробіг після очищення кодів несправностей” (може дещо і по іншому називатись).


avtosota.com