Ледачий пиріг із сиром

04.05.2024   11:00    339

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.


Для приготування такого лінивого пирога знадобиться:

  • Сир твердий – 150 грамів
  • Сметана – 150 мілілітрів
  • Яйце куряче – 2 штуки
  • Лаваш тонкий – 2 штуки
  • Сіль – 2-3 щіпок
  • Олія рослинна – 30 мілілітрів
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки
  • Ковбаса молочна – 150 грамів
Останні новини:  Шарлотка з трьох інгредієнтів та хрусткою скоринкою

Для початку збийте в глибокій ємності два курячих яйця зі сметаною або кефіром будь-якої жирності, додавши сіль і мелений чорний перець. За бажанням можна додати подрібнений кріп, петрушку або зелену цибулю.



Далі відріжте невеликий шматочок сиру, приблизно 20-30 грамів, і додайте його наприкінці. Наріжте решту сиру та ковбасу дрібними кубиками. За бажанням можна натерти їх на тертці з великими вічками. Додайте нарізані інгредієнти в заливку.

Останні новини:  Секрет хрустких дерунів: як правильно їх приготувати
Ледачий пиріг із сиром

Тепер наріжте обидва лаваша ножицями або нарвіть руками на невеликі шматочки і додайте їх у ємність. Акуратно перемішайте всі інгредієнти. Змастіть пательню та її бортики рослинною олією, потім викладіть вміст посудини в пательню. Розрівняйте і помістіть сковороду на плиту.



Випікайте пиріг на мінімальному нагріванні приблизно 15-20 хвилин, обов’язково накривши кришкою. Час приготування може варіюватися залежно від товщини сковорідки та діаметра мінімального нагріву на плиті. Щойно пиріг пропечеться всередині, він майже готовий.

Останні новини:  Скільки солі потрібно для засолювання 1 кг капусти? Ставлю крапку: правильний рецепт квашеної капусти

Тепер натріть частину сиру, що залишилася, на тертці з дрібними вічками та присипте верхівку пирога. Накрийте кришкою сковорідку і запікайте ще 2-3 хвилини, щоб сир розплавився. Гарячий пиріг можна викласти на тарілку і подати до столу.

Пиріг із лаваша з сиром і ковбасою готовий!


odnaminyta.com