Ці прості поради допоможуть жінкам гарно виглядати у будь-якому віці

25.04.2024   11:40    219

Зайва вага, проблеми зі сном, гормональні збої і коливання настрою: вікові зміни у жіночому організмі можуть призвести до не дуже приємних наслідків. Щоб уникнути проблем і зберегти здоров’я та красу, важливо дотримуватися простих правил, які допоможуть істотно поліпшити якість життя і зовнішній вигляд.


Підтримуйте здорову вагу

Схильність до зайвої ваги не завжди закладена генетично. Багато людей просто відмовляються від можливості зберегти фігуру, налягаючи на жирну, солодку їжу, поєднуючи це з пасивним способом життя.

Звичайно, гормональний фон і стан здоров’я також впливають на параметри фігури. Крім того, з віком багато людей з різних причин починають швидко набирати вагу. На це впливає й уповільнення ліпідного обміну у жировій тканині, і зміна гормонального балансу. Але й з цими факторами можна боротися.



Ось кілька порад, які допоможуть вам зберігати здорову вагу у будь-якому віці:

Намагайтеся дотримуватися правильного харчування

Додайте у раціон їжу, багату на клітковину, білки і правильні жири. Якомога рідше вживайте фаст-фуд, консервовані та заморожені продукти.



Займайтеся спортом і частіше ходіть пішки

Фізичні навантаження позитивно впливають на самопочуття і розганяють метаболізм. Щоб підтримувати здорову вагу, не обов’язково щодня відвідувати спортзал або бігати вранці. Достатньо раз на тиждень займатися фітнесом, частіше ходити пішки або відвідувати басейн.

Останні новини:  5 головних помилок під час прибирання ванної кімнати

Стежте за тим, щоб ваш зовнішній вигляд завжди був охайним

Щодня наша шкіра піддається величезним навантаженням. Вона захищає нас від бактерій і вірусів, коливань температури і негативного впливу навколишнього середовища. Саме тому у будь-якому віці потрібно щодня доглядати за шкірою.

Найоптимальніший варіант — періодично відвідувати косметолога, який робитиме вам необхідні процедури. Але й грамотний домашній догляд теж допоможе підтримувати шкіру у тонусі.

Важливим є й тип вашої шкіри. Комбінованій шкірі достатньо стандартних процедур: глибокого очищення, тонізації, зволоження і живлення. Суха шкіра значно більше потребує зволоження і живлення, а жирна — очищення та матування.

Грамотний догляд за волоссям — ще одне важливе правило, дотримуючись якого, ви зможете якомога довше зберігати охайний зовнішній вигляд. Догляд потрібно підбирати залежно від того, який у вас тип волосся. Якщо ваше волосся з роками стає сухим і ламким, можливо, річ у тім, що ви занадто часто піддаєте його температурному впливу і не використовуєте доглядові засоби.

Особливе значення має й те, як виглядають ваші нігті. Нездорова жовтизна, неохайна форма і сухість шкіри навколо нігтів — показник того, що ви не дбаєте про свій зовнішній вигляд. Якщо вам не хочеться витрачати час на відвідування салонів, охайний манікюр ви можете зробити й самотужки.

Останні новини:  Чому краще їх не використовувати царапки для котів

Працюйте над власним стилем

Кожен вік має свої переваги. Але якщо у 20 років ще дозволена певна недбалість у одязі, то до 40 ваш стиль повинен сформуватися таким чином, щоб він підкреслював вашу статусність і красу. Тому важливо раз на кілька років повністю оновлювати базовий гардероб.

Якщо ви вже зіштовхнулися з віковими змінами, радимо ретельно перебрати речі у шафі. Позбудьтеся від поношеного, застарілого і неякісного одягу. Викиньте старе взуття і застарілі шапки та шарфи. Намагайтеся купувати вироби лише з якісних, натуральних матеріалів.

Не забувайте й про аксесуари. Вони допоможуть додати образу акцентності.

Навчіться робити правильний макіяж

Вікові зміни впливають не лише на фігуру й світовідчуття, а й на шкіру обличчя та тіла. Саме тому важливо не лише грамотно доглядати за шкірою, але й вміти наносити макіяж, який відповідає віку.

Останні новини:  Господині чим розповіли про засоби для чищення білого підвіконня

Після 40 років особливу увагу варто приділяти доглядовій косметиці для обличчя. Вона має бути якісною і враховувати усі вікові нюанси. Також важливо доглядати за шкірою навколо очей, користуватися антивіковими кремами, зволожувати і добре очищати шкіру обличчя.

Звертайте увагу на свій психологічний стан

Постійні стреси, поганий настрій, невміння висловлювати свої емоції провокують не лише ненависть до себе і навколишнього світу, але й негативно впливають на здоров’я та зовнішній вигляд. Незалежно від того, скільки вам років, важливо стежити за своїм психологічним станом і навчитися працювати зі своїми емоціями.

Вікові гормональні зміни також можуть спровокувати сплеск негативних емоцій і навіть депресію. Щоб цього уникнути, потрібно вчитися розуміти себе і не соромитися звертатися по допомогу до фахівців.

Не забувайте відвідувати лікарів

Жіночий організм — це дуже складна система, яка потребує постійного грамотного догляду. Знання анатомії свого тіла допоможе вам краще розуміти свій організм і підтримувати його у гарному стані.

Щоб здоров’я завжди було гарним, потрібно періодично відвідувати різних фахівців.

У період, коли у жіночому організмі починають відбуватися вікові зміни, особливо важливо консультуватися з гарними лікарями.


womanlife.kyiv.ua