Кабмін виділив понад 17 млрд.грн. на ремонт автодоріг

24.02.2024   16:37    106

Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури спрямовано 17 млрд. 104 млн. 119,5 тис. грн. на нову бюджетну програму «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення».

Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді України Тарас Мельничук, передає Інше ТВ.


За інформацією Т.Мельничука, ці 17,1 млрд.грн. – це залишок коштів спеціального фонду державного бюджету, який утворився на 01.01.2024 за рахунок доходів держбюджету, що надійшли у попередні роки та не використані у 2023 році.

Останні новини:  “Укренерго” ввело аварійні відключення електроенергії для бізнесу

Також було затверджено Порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у 2024 році. Зокрема, Порядком визначено перелік обʼєктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення та обсягів їх фінансування за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у 2024 році тощо.



Окрім цього, було схвалено остаточний звіт про результати реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Проект розвитку дорожньої галузі», який включає, серед іншого, оцінку впливу проекту на соціальний та економічний розвиток України та дорожньої галузі, оцінку здійснення заходів з охорони навколишнього середовища, пропозиції щодо заходів, які вживатимуться для забезпечення довгострокового використання результатів Проекту.




inshe.tv

Останні новини:  “Укренерго” ввело аварійні відключення електроенергії для бізнесу