Верховна Рада звільнила міністра інфраструктури Олександра Кубракова

09.05.2024   15:52    367


У четвер, 9 травня, депутати Верховної Ради України звільнили з посади міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Звільнення пов’язане з провалом регіональної політики, яка входить у його зону відповідальності.


Про це йдеться у проєкті постанови, опублікованому на сайті Верховної Ради.

За звільнення міністра проголосували 272 депутати, повідомив нардеп Ярослав Железняк. За його словами, самого Кубракова не було в залі Верховної Ради, так само як і прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Останні новини:  В Україні почали запроваджувати новий вид комуналки

Хто обійме посаду міністра інфраструктури замість Олександра Кубракова, наразі невідомо.



Чому звільнили Олександра Кубракова

У пояснювальній записці до проєкту постанови, яку внесли 39 депутатів парламенту, йдеться, що регіональна політика, яку здійснює міністерство, перебуває «у критичному стані». Це зумовлено тим, що після повномасштабного вторгнення на Мінінфраструктури поклали обов’язки з відбудови та реінтеграції регіонів, взаємодію з місцевою владою та інші моменти, з якими, за словами депутатів, міністерство не може впоратися.



«Враховуючи вищенаведене, існує гостра потреба в утворенні окремого міністерства яке б займалося регіональною політикою. Для того, щоб реалізувати ініціативу створення такого окремого міністерства, відповідно до Конституції України, необхідно прийняти таке рішення Верховною Радою України, зокрема, шляхом звільнення з посади члена Уряду – Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Кубракова Олександра», – йдеться у пояснювальній записці.

Останні новини:  На Київщині чоловік з ножем напав на поліцейського, який приїхав на виклик 


chasdiy.org