Засуджений в РФ Кара-Мурза став лауреатом Пулітцерівської премії

09.05.2024   14:00    335
Засуджений в РФ Кара-Мурза став лауреатом Пулітцерівської премії

Фото: Вікіпедія

Володимир Кара-Мурза


За оцінкою правозахисників, вирок у 25 років, винесений Володимиру Кара-Мурзе у квітні 2023 року, – “це найтриваліший тюремний термін, який будь-коли призначався за критику Путіна”.

Російський опозиціонер і публіцист Володимир Кара-Мурза, якого засудили до 25 років за “фейки” та “держзраду” у РФ, удостоєний престижної журналістської нагороди – Пулітцерівської премії за свої колонки в газеті The Washington Post про політичне життя в Росії. Про це йдеться на сайті премії у понеділок, 6 травня.

Останні новини:  У Москві затримали віце-губернатора Алтайського краю з валізою грошей

Його визнано найкращим у номінації Коментар за кілька публікацій у розділі Думки в газеті The Washington Post, що вийшли з січня по жовтень 2023 року.



Ці коментарі присвячені війні Росії проти України, опозиціонеру Олексію Навальному, можливості політичних змін у Росії та інших актуальних тем.

До вироку політик провів під вартою рік, хоча захист наполягав, що він не може за станом здоров’я утримуватись у СІЗО.

Останні новини:  Дрони атакували Краснодарський край у РФ

Як відомо, 30 січня 2024 року Кара-Мурзу перевели до єдиного приміщення камерного типу (ЄПКТ) у виправній колонії №7 (ІЧ-7) в Омську. Умови утримання в ЄПКТ вважаються найсуворішими.

Сім’я та адвокати опозиціонера заявляють, що він страждає на полінейропатію через дві спроби отруїти його, в яких підозрюють спецслужби РФ. Правозахисні організації визнали Кара-Мурзу політв’язнем. Члени Конгресу США закликали Білий дім внести російського політика до списку “незаконно затриманих”.



Крім того, 19 квітня 2024 року правозахисний проект Перший відділ повідомив з посиланням на дружину ув’язненого Євгенію Кара-Мурзу, що її чоловіка збираються проти волі етапувати до Москви для участі у засіданні Верховного суду у касації на вирок. За словами Євгенії Кара-Мурзи, примусове етапування до Москви, яке може тривати кілька місяців, означає, що рідні найближчим часом втратить зв’язок із Володимиром.

Останні новини:  Путін озвучив "базу" для потенційних переговорів

korrespondent.net