Заборона TikTok у США: компанія подала у суд

08.05.2024   18:25    338

Заборона TikTok у США: компанія подала у суд

Фото: Getty Images

ByteDance через суд оскаржує закон США щодо TikTok

У ByteDance заявляють, що це рішення порушує свободу слова, а також не є можливим ні комерційно, ні технологічно, ні юридично.

Материнська компанія ByteDance, якій належить соцмережа TikTok, подала позов до федерального Апеляційного суду Сполучених Штатів, вимагаючи заблокування закону про потенційну заборону TikTok у Штатах, повідомляє Reuters.

Останні новини:  Стан Фіцо важкий, але стабільний: у Словаччині повідомили нові деталі про наслідки замаху

Зазначається, що компанія оскаржуватиме прийнятий Конгресом та підписаний президентом Джо Байденом документ, який вимагає від неї продати TikTok до січня 2025 року – інакше соцмережа буде заблокована у США.

У ByteDance заявляють, що це рішення порушує Першу поправку до американської Конституції, яка гарантує свободу слова. У позові йдеться про те, що це перший випадок в історії, коли парламент США застосовує постійну загальнонаціональну заборону проти конкретної платформи висловлення думок та поглядів.



“Такий крок змусить замовкнути 170 мільйонів американців, які використовують унікальний спосіб спілкування в TikTok”, – стверджують адвокати китайської корпорації.

Останні новини:  “Стримує страх”: прем’єр Естонії назвала причину недостатньої підтримки України Заходом

Вони також переконані, що продаж соцмережі “не є можливим ні комерційно, ні технологічно, ні юридично”.



Американські законодавці занепокоєні, що Китай може отримати доступ до даних про американців або шпигувати за ними за допомогою TikTok. Тим часом соцмережа заперечує, що коли-небудь передавала дані користувачів із США.


korrespondent.net