Що таке термозбіжна плівка та де вона використовується

27

Наразі існує дуже велика кількість різноманітних продуктів пакування, які залежно від власних експлуатаційних особливостей використовується в різних сферах діяльності. Одним із них є термозбіжна плівка. Це дуже практичний варіант для пакування, оскільки під дією підвищеної температури він приймає форму продукції, який має зберігати. Таким чином виробник отримує можливість зекономити досить велику кількість простору. До того ж такий матеріал забезпечує надійний захист предметів, які зберігаються.

Основні переваги термозбіжної плівки

Термозбіжна плівка відрізняється цілою низкою особливих переваг, через які її використовують підприємства із різних сфер діяльності. До них варто віднести:

  1. Міцність. Термозбіжна плівка здатна створювати міцний каркас, в якому можна зберігати навіть крихкі предмети. Наприклад, скляні пляшки.
  2. Герметичність. Високий показник герметичності дозволяє збільшити термін придатності продуктів харчування. Також цей фактор дозволяє зберегти зовнішній вигляд товарів, що робить їх більш привабливими для кінцевого споживача.
  3. Невелика маса. Термозбіжна плівка важить зовсім небагато, що дозволяє зменшити витрати на транспортування продукції.
  4. Практичність. Оскільки такий варіант пакування приймає форму продукції, яку він зберігає, перевозити, зберігати та фасувати товар стає набагато зручнішим завданням.
  5. Високий рівень захисту. Термозбіжна плівка чудово захищає від багатьох зовнішніх факторів: повітря, води, мікрофлори тощо.
  6. Низька вартість. Низька ціна на плівку робить її одним із найбільш привабливих варіантів пакування.
  7. Стійкість до ультрафіолетового проміння. Плівка не пропускає УФ-випромінювання, що дозволяє зберегти першопочатковий колір продукції. Також такий матеріал не змінює своєї структури під час тривалої дії сонячного проміння.
  8. Безпечність. Матеріал нетоксичний, він ніяк не впливає на стан людського здоров’я при безпосередньому контакті. Тому його можна використовувати для пакування продуктів харчування, зокрема і для дітей.
Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Із чого виготовляється термозбіжна плівка

Термозбіжна плівка може виготовлятися із зовсім різної сировини, що звісно впливає на її кінцеві експлуатаційні характеристики. Для цього можуть використовуватися такі речовини:

  1. ПВТ. Поліетилен високого тиску. Змінює форму в діапазоні температури 120-180 градусів. Така плівка досить прозора, еластична, а але її міцність не така велика.
  2. ПВХ. Полівінілхлорид також є досить розповсюдженим матеріалом для виготовлення термозбіжної плівки. Під дією температури він може зменшуватися вдвічі, що дозволяє щільно запакувати продукт. ПВХ набагато міцніший за ПВТ.
  3. ПОФ. Плівка із поліофіну використовується в харчовій промисловості. Це міцний, еластичний та безпечний варіант пакування.
Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Як вибрати

Перш за все термозбіжна плівка розподіляється за ступенем усадки. Є матеріали які зменшуються практично суто вздовж (70-80%) і майже не зменшуються в ширину (10-20%). Вони називаються одноосьовими. Також існують двохосьові плівки, які в обидві сторони зменшуються на однакову довжину.




Ще одним важливим фактором вибору термозбіжної плівки є товщина. Вона може бути в діапазоні від 10 до 250 мкм. Підбирайте саме той варіант, який буде актуальним у вашому випадку.

Обираючи цей продукт пакування, зверніть увагу на кількість шарів. Плівка може бути одношаровою та двошаровою. Перш за все вони відрізняються методом виробництва, внаслідок якого двошарова термозбіжна плівка виходить значно міцнішою та щільнішою.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

На характер сировини, шо використовувалася для виробництва плівки також потрібно звернути увагу. Вона може бути першого сорту або другого. Перший варіант якісніший. Матеріал виходить з кращими технічними характеристиками, тому його можна використовувати практично всюди. Плівку із технічної сировини другого сорту не варто застосовувати для пакування продуктів харчування.

Де використовується термозбіжна плівка

Сфера використання  термозбіжної плівки досить широка. Такому варіанту пакування найшлося застосування в:

  1. сфері побутової техніки;
  2. виробництві косметики;
  3. харчовій промисловості;
  4. виробництві товарів для дому;
  5. пакуванні подарунків та іграшок;
  6. пакуванні кольорового та чорного металевого прокату;
  7. будівництві (для пакування будівельних матеріалів).

Це далеко не всі сфері діяльності, де використовують термозбіжні плівки. Продукт відрізняється чудовими експлуатаційними характеристиками, тому не дивно, що на нього звертають виробники зовсім різних товарів.