Жилінський університет у Словаччині: особливості та переваги навчання

31

Українцям, які бажають навчатися за кордоном, доступні вищі навчальні заклади Словаччини. Вони забезпечують якісну освіту й видають дипломи міжнародного зразка, які надалі допоможуть побудувати гарну кар’єру в ЄС. За умови володіння словацькою мовою на рівні В1-В2 навчання у державних вишах безплатне.

Одним із найбільш популярних та відомих закладів у країні є Жилінський університет. Тут готують кваліфікованих фахівців у таких напрямках як економіка, інженерія, будівництво, управління й багато інших. ВНЗ постійно бере участь у наукових проєктах, а його випускникам вдається побудувати гарну кар’єру за спеціальністю завдяки якісній підготовці.

Умови навчання та факультети

Жилінський університет проводить лекції словацькою та англійською мовою, навчання, у тому числі для іноземців, безплатне. Є можливість вступу на бакалаврат, магістратуру та докторантуру, тривалість курсу у кожному випадку різна й залежить від спеціальності. Студентам надається гуртожиток блокового типу, обладнаний усім необхідним для комфортного перебування.

На базі Жилінського університету працює три факультети, де займаються підготовкою фахівців із різноманітних технічних спеціальностей. Зокрема, на електротехнічному працює кафедра фізики, комунікації та мультимедіа і багато інших. Після отримання диплома випускники зможуть влаштуватися на роботу до приватних та державних підприємств і отримувати гарну зарплату.

Чому варто вступити до Жилінського університету

Багато роботодавців Словаччини зацікавлені у співпраці із цим закладом завдяки якісній підготовці молодих фахівців. Університет має більше сотні підписаних угод та співпрацює з міжнародними партнерами. Вивчити словацьку мову для вступу й безплатного навчання українцям не буде важко, адже вона багато в чому схожа на нашу. Проте попередньо варто відвідати мовні курси від Educate Agency.

Серед головних переваг навчання у Жилінському університеті варто виділити наступні:

  1. практика на підприємствах країни. У Словаччині завжди потрібні кваліфіковані кадри, тому ставлення до молодих фахівців завжди дуже лояльне;
  2. програма по обміну студентами з усього світу. Це можливість відвідати виш за кордоном, знайти нових друзів та перспективних знайомих;
  3. багато різноманітних гуртків – спортивні, танцювальні, музичні тощо;
  4. цікаве, насичене життя із подорожами, екскурсіями, відвідуванням концертів і тематичних вечорів.

Охочим вступити до цього чи іншого вишу у Словаччині варто звернутися до Educate Agency. Тут знають про усі особливості процесу й допомагають з оформленням документів, а також надають послуги представництва на території країни.