Їзда на електросамокаті: як уникнути травмувань

14

Українці почали активно застосовувати електросамокати з пандемією ковіду. Це простий та зручний спосіб пересування містом. Водночас серед користувачів транспорту спостерігається велика кількість тілесних ушкоджень. Основні причини травмувань — нехтування правилами безпеки під час їзди. Однак якщо дотримуватися норм безпечного пересування, то електросамокат цілком може замінити авто або громадський транспорт для подолання невеликих відстаней.

Загальні правила для запобігання нещасних випадків

Пересуватися на невеликих транспортних засобах досить зручно. Але необережне кермування таким пристроєм, як електросамокат, може стати причиною серйозних травм. Найпоширеніші серед них:

  • струс мозку, забої внутрішніх органів;
  • переломи кінцівок чи кісток грудної клітки;
  • рвані рани;
  • синці.
Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Уникнути травмування допоможе низка правил, яких неодмінно потрібно дотримуватися під час їзди на електросамокаті:

  • Одягати шолом. Це один із найважливіших атрибутів захисту тіла. Він захистить голову під час падіння або зіткнень з іншими учасниками дорожнього руху. Ознайомитися з різними моделями шоломів можна в каталозі Алло.
  • Відкласти навушники. Управління електросамокатом потребує від водія неабиякої уваги. Необхідно прислухатися до сторонніх звуків, адже це може зберегти життя.
  • Міцно триматися за кермо. Конструкція електротранспорту передбачає кермування обома руками. Не треба «жонглювати» іншими предметами чи дивитися в телефон під час поїздки — кермо без контролю людини може різко завернути вбік, спричинивши аварію.
Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

Відповідальне ставлення до власної безпеки забезпечує легке пересування на електросамокаті без жодних нещасних випадків.

Правила поведінки на дорозі стосовно інших учасників руху

Вирушаючи в поїздку, користувач електросамоката автоматично стає частиною загального дорожнього руху. Отже, на нього покладаються обов’язки на рівні з іншими учасниками, а саме:

  • Виконувати вказівки дорожніх знаків, контролювати швидкість транспорту, надавати перевагу пішоходам.
  • Рухатися велосипедними доріжками. Попри назву, ця частина дороги призначена і для руху іншого малогабаритного транспорту. Якщо є така можливість, то краще їздити саме по велосипедній доріжці.
  • Приділяти особливу увагу перешкодам. Бордюри, вибоїни, виступи не тільки заважають руху, але й можуть зашкодити самокату. Треба бути обачним під час їзди нерівною дорогою.
  • Знижувати швидкість під час негоди. Дощ та снігопад — не найкраща погода для прогулянок на електросамокаті. Але якщо такі погодні умови застали вже у поїздці, то необхідно обирати мінімальну швидкість, аби не сталося аварії на слизькій дорозі.
Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Обираючи для пересування містом електросамокат, варто пам’ятати, що за умови дотримання правил руху можна уникнути нещасних випадків і, відповідно, травмувань.