Едуард Лозовський про воду, корисну одночасно для здоров'я та планети

13

Ніщо не зупинить ідею, час якої настав, говорить відома цитата. Бізнесмен Едуард Лозовський, з яким ми розмовляємо сьогодні, пройшов весь шлях великої ідеї — від моменту її зародження до успішної реалізації. Йдеться про новаторське для українського ринку бізнес-рішення розливати кришталеву джерельну воду в еко-френдлі упаковку, яке втілила в життя команда під керівництвом Лозовського Едуарда, генерального індустріального менеджера компанії «Астрея». Сьогодні цей яскравий та стильний продукт під брендом VODA UA продається у найбільших роздрібних та готельно-ресторанних мережах України та готується підкорювати світ. Безсумнівно, що продукт має всі шанси на успіх, адже він заснований на важливій місії – підтримувати здоров’я і довголіття нації і, водночас, не шкодити природі.

Едуард, добрий день. Невже вода компанії Астрея дійсно має властивості, корисні для здоров’я?

Наша вода виходить самопливом на поверхню, утворюючи унікальне джерело у самому серці українських Карпат, де на багато кілометрів немає джерел забруднення. Вона має збалансовані кислотно-лужні характеристики і гармонійно підібраний самою природою мінеральний склад. Порода, через яку проходить вода, містить природне біосумісне срібло. Таку воду не потрібно додатково фільтрувати чи мінералізувати – вона ідеальна від природи. Тому її можна рекомендувати для щоденного вживання всім без винятку. Наприклад, мої діти із першого року життя п’ють VODA UA. Та й я сам не уявляю дня без чистої джерельної води, яку ми розливаємо на заводах Астрея.

Ви дуже захоплено розповідаєте про воду. Як давно у Вас виникла ідея бізнесу, пов’язаного з водою?

Останні новини:  Флебологія в Києві: професіоналізм і інновації в AXEL Clinic

Насправді бізнес не був самоціллю. Я хотів не просто постачати питну воду в торгові мережі та сегмент HoReCa, а забезпечувати населення якісною корисною водою із природних джерел. І в цьому для мене, образно кажучи, зійшлися усі зірки. Зізнаюся, я з дитинства є фанатом природної питної води. Все почалося з колодязя у селі, де мешкала моя бабуся. Там я проводив усе літо. Прохолодна кринична вода в спекотні дні дуже освіжала і радувала, але було одне «але» – її доводилося носити додому вручну. Там мені спало на думку перша в житті раціоналізаторська думка підвести її від колодязя по трубах прямо до бабусиного будинку. Через два роки мій інженерний план увінчався успіхом. Вода з’явилася у будинку як бабусі, а й сусідів. А пізніше мене відправили до піонерського табору, і там з екскурсією я відвідав кілька природних джерел. До цього я й не здогадувався, наскільки багата моя країна цілющими джерелами. Я почав шукати інформацію, вивчати дослідження, відвідувати родовища, випробовувати воду з різних джерел. Мене не залишала думка знайти не просто чисту природну воду, а й цілющу. І я з гордістю визнаю, що більшість джерел води, що продається під брендом Voda UA, саме такі. Я особисто доклав чимало зусиль, щоб наша продукція була корисною для здоров’я не лише людей, а й нашої планети.




Ви маєте на увазі ідею розливати питну воду в картонну упаковку? Наскільки мені відомо, компанія Астрея є єдиним таким виробником в Україні. Як Ви прийшли до цього?

Останні новини:  CBD продукція: Як вибрати та де купити CBD?

Наразі вибір еко-френдлі рішень є світовим трендом. Ситуація у світі та прагнення до натуральності налаштовують людей проти пластику. Тому пріоритет віддається будь-якій упаковці, що його замінює. Особливо вітається картонна упаковка із перероблених матеріалів. Молочні продукти і соки в упаковці, що розкладається, давно стали резидентами торгових залів. При цьому воду навіть визнані світові виробники, як і раніше, ллють у пластик. Бренд «VODA UA» першим вирішив використати картонну упаковку замість традиційної пластикової. Вона на 90% складається з переробленої целюлози і на 100% біорозкладається. Ми навіть продумали на крок далі. Сама кришка зроблена не з пластику, а з пальмової олії з безклеєвим кріпленням за допомогою ультразвуку. Таким чином, ми з моєю командою досягли еко-френдлі упаковки. Я сподіваюся, що комерційний успіх екологічного підходу компанії Астрея стимулює інших гравців ринку наслідувати наш приклад і виробляти продукцію корисну для здоров’я людини і планети.

Останні новини:  Центрі сучасної офтальмології: комплексна діагностика та лікування захворювань очей