Кредит для сільського господарства: на що можна отримати гроші від банку

28

Зараз український агросектор потребує чи не найбільшої допомоги. Працюючи в надскладних умовах, часто небезпечних для здоровʼя та життя, сільськогосподарські виробники продовжують засівати поля, збирати врожай та виробляти агропродукцію.

Держава робить все можливе, аби зменшити кредитне навантаження на агропідприємства, щоб бізнес залишався на плаву та міг надалі ефективно працювати. Саме тому Урядом розроблена програма кредитування сільського господарства з пільговими ставками. Детальніше про кредитні рішення для аграріїв нам розповіли спеціалісти ПриватБанку, який є учасником державної програми компенсацій за агрокредитами.

Гроші на фінансування потреб агроциклу

На покриття поточних витрат під час агросезону бізнесу потрібні чималі кошти. Йдеться про закупівлю сировини – насіння та посадкового матеріалу, а також засобів захисту рослин та удобрення ґрунту.

Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Витрати на все це можна покрити, використовуючи відновлювальну кредитну лінію “Агросезон” від ПриватБанку. Банк відкриває фермерському господарству кредитну лінію на суму від 1 до 50 млн грн, кошти з якої можна використовувати на фінансування потреб поточного сільськогосподарського циклу.

Крім витрат, які описані вище, ці кошти можна використовувати для закупівлі запчастин та ремонту техніки, обладнання, транспорту, а також купувати будівельні матеріали та виконувати ремонт виробничих приміщень. При цьому нецільове використання коштів забороняється – не можна виплачувати заробітну плату та погашати попередньо взяті позики та відсотки за ними.

Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Кредит для сільського господарства на техніку

Гостро постає питання оновлення технічного парку аграріїв, які втратили власну техніку у зв’язку з військовими діями. Аби продовжувати працювати, їм потрібні нові трактори, комбайни, плуги, борони та інша сільськогосподарська техніка. Гроші на придбання основних засобів можна отримати у рамках однойменного кредиту від ПриватБанку.

Фінустанова сплачує до 80% вартості комерційного транспорту, спецтехніки, сільгосптехніки. Тобто ви можете купити культиватор в кредит чи інше приладдя для обробки ґрунту, обприскування рослин, збору врожаю тощо, вартістю від 100 000 грн. Термін погашення інвестиційного кредиту – до 5 років.

Державна програма компенсацій

Якщо позичальник (підприємець чи підприємство) є учасником державної програми компенсацій “Доступні кредити 5-7-9%”, він отримує знижену ставку за кредитами, а сама 7 чи 9% річних, залежно від розміру підприємства. За умови створення нових робочих місць, ставка за кредитами буде знижена ще на 2% та складатиме 5 та 7% відповідно.




Зважаючи на віддану працю аграріїв, можна з упевненістю стверджувати, що агросектор має потенціал для розвитку навіть у складних економічних умовах. Важливо, щоб державні інституції та фінансові установи активно допомагали сільгоспвиробникам, забезпечуючи фінансову підтримку та сприятливі умови для розвитку фермерства в Україні.

Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева