Найпопулярніша онлайн професія для того, щоб увійти до IT

17

Частіше за все, розмірковуючи про IT, більшість уявляє собі тільки дві професії — це розробник та тестувальник. Ці професії на слуху, для них виділено більше всього вакансій на пошукових сайтах, про них частіше згадують ЗМІ.

І за останній рік ситуація з кількістю робочих місць невпинно покращується. Оскільки російський ринок закрився для IT-індустрії, то іноземні компанії збільшили кількість проєктів для нашої країни. Також іноземні компанії розробників обирають наших спеціалістів як співробітників.

Яку професію обрати?

В даному випадку слід орієнтуватись на ваш час. Тобто, якщо у вас є необмежений час на освіту та пошуки роботи, наприклад, якщо ви студент або школяр і вже визначились з майбутньою професією, то можна вивчати мову програмування і йти в розробники, будуючи свою кар’єру. Якщо ж ви обмежені в часі, то радимо обрати другий варіант — тестування програмного забезпечення.

Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Чому саме його, а не інші професії IT-сфери? Через явну перевагу в кількості вакансій та різноплановість професії, після якої легше перейти в автоматизацію та отримувати заробітну плату на рівні розробників.

Чому найкраще навчання — курси тестувальників?

За статистикою лише 2% можуть опанувати самостійно професію з нуля, в них є мотивація, посидючість, залученість до процесу. Тому більшість, хто обирає самостійне навчання або зрештою йде на курси тестувальника, або змінює ціль так і не досягнувши свого.

І слід враховувати, що безкоштовні курси зазвичай містять тільки поверхневу інформацію та рекомендації до вивчення окремих навичок. В будь якому разі або доведеться вивчати додатково самостійно, або все ж надати перевагу платним курсам.

Правильний підхід до вибору = гідні курси тестувальника.

Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Щоб не розчаруватись у витрачанні грошей на курси, які не надали необхідних знань, слід глобально підійти до питання вибору навчальної школи. Яка хороша репутація у школи не була б, курси тестувальників можуть бути неякісними. А перш за все потрібно звернути увагу на куратора курсу, знайти більше інформації про нього у соцмережах, подивитися безкоштовні уроки, впевнитися в якості викладання.




На курсах ви отримуєте ментора, який допомагає розібратись у всіх нюансах професії, відповідає на будь-які питання та структурує всі знання для легкого сприйняття. Обирайте більш старші школи, які мають велику кількість випускників, що вже працевлаштовані, щоб була можливість запитати про легкість працевлаштування у колишніх студентів.

Перспективи по закінченню навчання.

Привабливою перспективою є позитивна динаміка розвитку IT-індустрії в Україні. Збільшується кількість вакансій не тільки для досвідчених тестувальників, а й для новачків. Також через війну більша частина тестувальників виїхала за кордон, і частина з яких перейшла безпосередньо до іноземних компаній.

Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

Тобто поступово з’являються більше вакансій на українському ринку. І якщо ви новачок, який щойно закінчив курси тестувальників, або тільки збирається опанувати дану професію, то перспективи отримати роботу досить швидко хороші. За даними статистики випускників IT Testing School, їх учні витрачають до двох місяців пошуку роботи від початку створення резюме. А якщо почати шукати роботу ще під час навчання, можна отримати перший офер ще до випуску.

Можна з упевненістю стверджувати, що тестування ПЗ не втратило свою популярність як найбільш легкого вступу до IT. І курси тестувальника є одними з найлегших до сприйняття великого обсягу інформації.