Синтетичні мішки для пилососів проти паперових

15

Синтетичні мішки для пилососу від https://master-plus.com.ua/ua/pyilesos/meshok/ є альтернативою популярним паперовим мішкам. Чим «синтетика» відрізняється від паперових мішків і чи варто її використовувати?

Мішки для пилососу: синтетичні та паперові

Вибір правильного мішка для пилососа – це дуже важливе рішення. Ідеальний мішок — це виріб із матеріалу, який легко пропускає повітря, але при цьому добре фільтрує його і не дає пилу виходити назовні. Хороший мішок для пилососа міцний і місткий (а отже, економічний!). Він також має щільне прилягання (ущільнення) у місці з’єднання зі шлангом пилососу.

Найбільш поширеними типами мішків для пилососів є паперові та синтетичні моделі. Пам’ятайте, що обидва типи є одноразовими! Багаторазові мішки — це моделі з тканини, і ми можемо «витрусити» їх, перш ніж використовувати знову — паперові та синтетичні мішки такими не є.

У чому різниця між паперовими та синтетичними мішками?

Паперові мішки виготовлені з твердого паперу і зазвичай мають один шар, що фільтрує. Синтетичні мішки, з іншого боку, виготовляються з міцного штучного нетканого матеріалу, що має принаймні три фільтруючі шари. Синтетичні мішки для пилососів також зазвичай оснащені пластиковим ущільнювачем із клапаном для запобігання вильоту пилу. Нетканий матеріал, з якого виготовляються синтетичні пакети, також дуже міцний і його важко порвати руками (на відміну паперу).

Синтетичні мішки для пилососа — переваги та недоліки

Синтетичні мішки для пилососу мають багато переваг, які роблять їх серйозним конкурентом паперовим мішкам. Фактично, Ви можете ризикнути сказати, що єдиним недоліком синтетичних мішків є їхня ціна, яка вища, ніж у мішків з паперу. Синтетичні мішки для пилососів економічні. Так, це правда, що вони коштують дорожче за паперові мішки, але на відміну від паперових мішків, вони заповнюються практично повністю — жорсткі паперові мішки зазвичай заповнюються на 50%.




Ще одна перевага синтетичних мішків полягає в тому, що вони ефективніші. Вище ми згадували, що паперові пакети мають один шар, що фільтрує, що призводить до відносно слабкої фільтрації повітря. Синтетичні мішки для пилососів мають цілих три фільтруючі шари, що забезпечує кращу фільтрацію пилу та утримує шкідливі алергени та пилових кліщів усередині. Тому синтетичні матеріали ідеально підходять для будинків, де є алергіка або маленькі діти. Ще однією перевагою синтетичних мішків для пилососів є їхня довговічність. Виготовлені із спеціального нетканого матеріалу, синтетичні мішки стійкі до механічних пошкоджень – вони не рвуться так легко, як паперові мішки. Вони також не бояться високого тиску (всмоктування) у пилососі або контакту з рідинами.

Підсумок – чи є синтетичні мішки гарним вибором?

Синтетичні мішки для пилососів — це безперечно варіант, який варто розглянути. Вони не тільки міцніші та стійкіші до пошкоджень, ніж звичайні паперові мішки, але також безпечні для алергіків. Незважаючи на більш високу ціну, яка спочатку може відлякати Вас, синтетичні мішки для пилососа заповнюються повністю, в той час як паперові мішки зазвичай заповнюються лише наполовину. Навіть якщо нас не переконали синтетичні мішки, непогано було б випробувати їх – якщо ми не будемо задоволені, ми завжди можемо повернутися до багаторазових паперових чи тканинних моделей. Інший варіант — взагалі відмовитися від мішків та купити безмішковий пилосос з HEPA-фільтром.