Обираємо якісне взуття для походу

10

Піші походи вважаються досить популярними в нашій країні, оскільки вони дозволяють досягти одного – за мінімального фінансового вкладення будь-який «дикий» турист отримує максимум позитивних вражень від спілкування з  природою. Але похід у гори, у ліс чи низовину виявиться цілком комфортним та безпечним лише за однієї умови – якщо турист використовуватиме якісне взуття. Також, у ситуації в яку потрапила наша країна, якісне туристичне взуться стане незамінним і для військових, бо вони як правило ходять не меньше і у досить важких умовах.

Критерії вибору туристичного та воєнного взуття

У магазині Strikeshop представлене військове взуття багатьох видів та розмірів, але важливо наголосити на наступних складових:

Останні новини:  CBD продукція: Як вибрати та де купити CBD?

1. Верх. Він обов’язково має бути м’яким і пропускати повітря. Часто походи проходять улітку, а стопі ноги обов’язково потрібна вентиляція. Ноги не будуть пріти, не будуть мати запаху, а комфорт під час проходження походу виявиться на цілком високому рівні.

2. Підошва. Вона обов’язково має бути рифленою, м’якою та витримувати низькі температури. Найкращі версії підошв виготовляються з поліуретану або гелієвого складу. Бюджетні рішення, як правило, виготовляються із звичайної гуми.

Важливо! Гумова підошва погано реагує на мороз і за низьких температур ризикує луснути!

Дизайн туристичного взуття

Турист може заплутатися у виборі взуття, призначеного для туризму, але найпопулярнішими залишаються такі версії:




1. Кирзові черевики.

Останні новини:  Флебологія в Києві: професіоналізм і інновації в AXEL Clinic

Конструктивно вони нагадують класичні кирзові чоботи, але мають високу шнурівку та рифлену підошву із гумового матеріалу.

2. Берці. Візуально вони схожі на кирзові черевики, але мають вищий клас якості, оскільки при виготовленні берців часто використовується натуральна або штучна шкіра підвищеної жорсткості та зносостійкості.

Важливо! Берці мають високу шнурівку, яка при щільній стяжці захищає стопу ноги від вивихів.

3. Трекінгові черевики. На сьогодні вони вважаються найбільш популярними серед туристів через високу якість та відносно низьку вартість. Черевики даного типу мають дихаючий верх і рифлену підошву «вібрам», яка апріорі відрізняється м’якістю та зносостійкістю.

Останні новини:  Центрі сучасної офтальмології: комплексна діагностика та лікування захворювань очей

4. Кросівки. Якщо нічого з вищевказаного немає, то краще вибирати туристичні або звичайні кросівки, які обов’язково повинні бути оснащені рифленою підошвою. Для козячих і коров’ячих стежок такі кросівки вважаються оптимальним рішенням – нога у туриста не прослизатиме і він зможе як з комфортом як підніматися, так і опускатися з пагорбів.

Яке б взуття не вибрав турист, в одному він може бути впевнений – похід пройде в безпечному режимі і ноги після походу не болітимуть і не натиратимуться мозолі.