Секційний бетонний забор

17

Для захисту індивідуального заміського житлового будинку по всьому периметру прилеглої території необхідно встановити паркан. Він може бути виготовлений з різних будівельних матеріалів, наприклад, таких як натуральна деревина, шифер, цегла, метал, а також бетон.

Останній варіант став вельми поширеною версією виробництва конструктивних елементів паркану, які можу встановлюватися як на промислових підприємствах, а й у приватному секторі. Сучасні технології дозволяють виконати секційний забор різних кольорів. Декоративний бетонний паркан може імітувати натуральний камінь або цеглу.

Різновиди бетонних огорож

Конструкції можуть мати різне призначення. Монолітний залізобетонний варіант є найнадійнішим і найміцнішим. Їх виготовляють із плит і потім встановлюють на основу. Даний варіант може бути і самостійний, який не має на увазі наявності фундаменту. Він є важким елементом, вага якого може досягати 2 тонни. Паркан встановлюється лише за допомогою спеціального обладнання та техніки. Елемент внизу має розширення, що уможливлює не використовувати основу, що так важливо на територіях з високим залежанням ґрунтових вод. Найчастіше їх застосовують для огородження промислових територій, оскільки мають простий зовнішній вигляд.

Секційні бетонні паркани є плитами, зовнішні розміри яких становлять 50 на 200 сантиметрів. Їх монтують між собою спеціальними опорами. Кількість плит залежить від необхідної висоти конструкції. Сучасні виробники пропонують величезну різноманітність елементів за зовнішньою фактурою, кольоровим рішенням та малюнком.

Останні новини:  CBD продукція: Як вибрати та де купити CBD?

Секції бувають наступних видів:

• односторонні;

• двосторонні;




• декоративні;

• відкриті;

• глухі.

При односторонньому типі малюнок на секції розташовується лише з одного боку. Інша, яка розгорнута на дворову територію, абсолютно гладка. Двосторонній варіант містить декор на обох поверхнях. Декоративні секції імітують різні фактури та будівельні матеріали, наприклад цегла, камінь, а також натуральне дерево. Елементи, у разі, можуть бути кольоровими, як повністю, і частково. Відкриті секції виглядають витончено і височіють як стовпчиків. Глухий варіант складається з чотирьох окремих секцій і дуже надійно.

Переваги та недоліки секційних огорож.

До переваг даної конструкції можна віднести:

• Високий показник міцності залізобетонних елементів;

• стійкість до атмосферних впливів довкілля;

• привабливий зовнішній вигляд;

• великий асортимент колірних рішень та фактур зовнішньої поверхні;

• імітація різноманітних будівельних матеріалів;

• просте і швидке складання всіх елементів в єдину конструкцію;

• установка можлива на будь-якому різновиді ґрунту і навіть на складних поверхнях;

• матеріал виготовлення не горить;

• завдяки високій надійності паркан служить гарним захистом прибудинкової ділянки від проникнення;

• мобільність елементів дозволяє розбирати конструкцію і без особливих зусиль перевезти її на нове місце;

Останні новини:  Флебологія в Києві: професіоналізм і інновації в AXEL Clinic

• секційний паркан не має зазорів;

• простий догляд за поверхнею секцій.

Недоліком можна назвати велику вагу плит. Це створює деякі проблеми при встановленні, тому що вручну їх не підняти. Особливості бетонних елементів. Для виробництва секцій застосовується спеціальна технологія вібролиття. Цементна суміш заливається у підготовлені форми. Після ущільнення відбувається армування сталевими виробами найвищої якості. Секції можуть бути виконані з отворами та мати вигляд плетіння. Саме таке дизайнерське рішення робить їх повітрянішими. Товщина в даному випадку становить 5 сантиметрів. Монолітні вироби мають цей показник 15 сантиметрів. Пази на опорах мають бути дуже якісними, тому що на них припадає основне навантаження.

Дизайнери рекомендують верхні секції виконувати із декором, а нижні прості. Паркан, який виконує функцію захисту, повинен складатися не менше ніж із трьох секцій. Для декоративних функцій можна застосовувати конструкцію з одного або двох елементів. Монтаж секційного паркану. Необхідними елементами для виконання всіх робіт є секції, а також опори для них. Стовпи поділяються на збірні та цілісні. Для них наперед готуються свердловини певної глибини. При проведенні встановлення паркану потрібно уважно виставляти вертикальні рівні, адже від рівних стовпів залежить якість усієї конструкції. Для збірних варіантів стовпів необхідно підготувати основу. Показник ширини виритої ями має бути більшим, приблизно на 5 сантиметрів, ніж блок.

Останні новини:  Центрі сучасної офтальмології: комплексна діагностика та лікування захворювань очей

Оформлення бетонних огорож

Сірі поверхні виглядають дуже просто та нудно. Їх можна пофарбувати латексними складами або акриловою емаллю. Перед тим як нанести фарбу, поверхню потрібно ретельно підготувати. Спочатку паркан потрібно вимити спеціальними хімічними речовинами та обробити протимікробним засобом. Далі, поверхня ґрунтується у два шари.

Фахівці рекомендують фарбувати бетонні вироби у два етапи.

Перший виконується з використанням валика. Для другого шару використовується спеціальний розпилювач. Технологія фарбування дозволяє зробити на огорожі імітацію натуральних будівельних матеріалів. У деяких випадках можлива імітація цегляної кладки. Верхні секції можуть прикрашатися кованими виробами, які не лише є гарним завершенням, але й надають конструкції великого показника захисної функції. Дуже красиво виглядають секції, виготовлені з текстурою кам’яної кладки. При якісному забарвленні дуже складно повірити, що матеріалом виготовлення є бетон.

Сучасні виробники пропонують величезну кількість якісних виробів для складання бетонного секційного паркану, що відрізняються один від одного за багатьма параметрами. На великих огорожах можна виконати секції для конструкції на індивідуальне замовлення. Така міцна огорожа дозволяє не лише приховати від сторонніх очей своє житло, а й запобігти проникненню чужих людей на прибудинкову територію.