За які функції у телевізорі не варто переплачувати

15

Виробники телевізорів постійно покращують їх робочі характеристики, впроваджують нові технології, збільшують діагональ екранів, покращують ергономіку корпусів. Цілком зрозуміло, що за ці удосконалення доводиться платити покупцям. Ціна найновіших моделей телевізорів в Тернополі може здивувати будь-кого. Але перш ніж віддавати за техніку великі гроші, варто поставити собі питання: чи потрібно переплачувати? У нашій статті ми розповімо про ті технічні та технологічні «навороти», які суттєво підвищують ціну панелей, але не є дійсно необхідними. Сподіваємося, що це допоможе вам знайти оптимальний баланс між вартістю телевізора та його характеристиками.

Від яких функцій у телевізорі можна відмовитись, щоб заощадити

  1. Smart TV. Це одна із наймодніших функцій, яку піарять практично всі виробники. Наявність цього модуля дозволяє підключати телевізор до смартфона, використовувати його для серфінгу в інтернеті, записувати телевізійні трансляції, встановлювати та використовувати різні програми та програми. Але чи справді ці функції такі необхідні? Для всього цього цілком достатньо смартфона чи ноутбука, а запис улюбленої передачі чи чергову серію телесеріалу завжди можна знайти та подивитися в інтернеті. Таким чином, у Smart TV немає такої гострої потреби, яка реально змушувала б покупців платити зайві гроші.
  2. Дозвіл 4К. Це та технологія, яка дещо випереджає свій час. Картинка в роздільній здатності 4К дійсно стає дуже чіткою, реалістичною, деталізованою. Але проблема в тому, що всі переваги цієї технології повністю розкриваються тільки при перегляді спеціалізованого контенту. На жаль, створення відео у форматі 4К ще не стало масовим, тому необхідність переплачувати за цю опцію, на наш погляд, є сумнівною.
  3. Тонкий форм-фактор. Сучасні панелі стають все більш легкими та витонченими. Виробники змагаються один з одним у тому, чий телевізор матиме меншу товщину, а платити за результати цього технічного змагання доводиться покупцям. Насправді, в тонкому корпусі немає особливої ​​необхідності. Більше того, моделі в повнорозмірних корпусах не такі вже й громіздкі, зате стійкіші та міцніші.
  4. Репутація бренду. Рекламні технології створюють у покупців враження, що купувати потрібно лише продукцію відомих торгових марок. Але слід пам’ятати, що витрати на створення рекламного контенту виробники завжди закладають у вартість продукції. Таким чином, вибираючи в магазині Алло у Тернополі телевізор марки Sony або Philips, ви насправді виступаєте спонсором рекламної кампанії бренду.
Останні новини:  Конструктори Doka - електронні STEM набори для дітей

Таким чином, у сучасних телевізорах є багато функцій, які не варто переплачувати. Ми вважаємо, що розумніше платити тільки за параметри, які дійсно важливі для комфортного перегляду контенту. А решта новомодних технологій навряд чи потребує вашої уваги та є критично необхідною.