Tesla представила роботаксі Cybercab

Сьогодні,   05:21    244


Tesla представила роботаксі Cybercab




Компанія Tesla презентувала своє повністю автономне роботаксі. Дводверне купе Cybercab з дверима-метеликами показали у Голлівуді.

Cybercab запозичив передню частину у великого електричного пікапа Cybertruck, проте роботаксі за розмірами набагато менше й має більш аеродинамічну форму. У ньому немає ні керма, ні педалей – лише два сидіння та великий гігантський екран посередині передньої панелі.

Останні новини:  Нoву Toyota RAV4 наcтупнoгo пoкoління пoказали у меpежі

Ілон Маск не розкрив жодних даних щодо технічних характеристик Cybercab, але, що дуже важливо, він прямо сказав: роботаксі буде доступний для покупки клієнтам за ціною менш ніж 30 000 доларів. Це справді дуже низька вартість для такого рівня технологій.

На презентації стало відомо, що роботаксі Cybercab також матиме індуктивну зарядку, тобто акумулятор можна буде заряджати без дротів на спеціальному майданчику.

Останні новини:  Механіки пояснили, чому не можна глушити двигун автомобіля одразу ж після зупинки

Крім повністю автономного таксі Cybercab, Tesla показала свій, якщо можна так сказати, електричний «фургон» Robovan для автономного переміщення великої кількості пасажирів. Станом на зараз немає жодних специфікацій цього фургона, хоча достеменно відомо, що він зможе вмістити понад 10 осіб.

Tesla заявляє, що планує почати пропонувати послуги безпілотного таксі вже наступного року спочатку в Каліфорнії та Техасі, але для цього використовуватимуть значно перероблені Tesla Model 3 та Model Y.

Cybercab, як повідомляється, зможе вийти на дороги не раніше 2026 року. Втім, Ілон Маск давно недооцінює терміни виведення на ринок нових продуктів (достатньо згадати електричну вантажівку Tesla Semi або пікап Cybertruck), і є підозри, що й повністю автономне Robotaxi не буде винятком. Ймовірно, мине дуже багато часу, перш ніж люди зможуть побачити проривні технології Tesla на звичайних дорогах — не виключено, що це станеться навіть не у 2026 році.


avtomir.ua