Розгадана загадка розумних довгожителів

Сьогодні,   00:30    141

Деяка кількість людей глибоко похилого віку зберігає дивовижну гостроту розуму. І ось вчені з’ясували, як вони це роблять.

Старість, на жаль, супроводжується згасанням усіх функцій організму, включаючи і м’язову силу та інтелект. Однак у деяких людей старше 80 років він буває настільки гострим, що це вражає навіть вчених. Тести показують, що гострота інтелектуальних функцій у таких пенсіонерів можна порівняти з тим, що можна спостерігати у людей на десятки років молодше. Щоправда цих людей не дуже багато, але вони є.

Останні новини:  Ілюзія Місяця: загадковий оптичний обман, що спантеличує людство

І ось тепер дослідження показало, що у власників відмінного інтелекту в старості є просто більші нейрони, пов’язані з пам’яттю. Їхній розмір набагато більший, ніж у ровесників, які гострим інтелектом не відрізняються. Він навіть більший, ніж у людей на 30 років молодший. Ще більш важливо, що в цих великих клітинах не виявилося тау-білків, які називають одними з ключових маркерів старечого недоумства.

Останні новини:  Китайська місячна база на Південному полюсі запрацює до 2035 року

Щоправда, дослідження не показало, як досягти збільшення цих нейронів. Чи можна це зробити за допомогою розгадування кросвордів або вивчення іноземних мов у середньому та літньому віці, чи дивовижна здатність зберігати гостроту інтелекту у літньому віці просто пояснюється гарною генетикою.