Ван Гог зобразив на картині Зоряна ніч фізичне явище, про яке не міг знати

Сьогодні,   05:30    1262

Знаменита картина «Зоряна ніч» була написана Вінсентом Ван Гогом 135 років тому. Художник зобразив на неї суб’єктивне бачення неба. Проведене дослідження показало, що Ван Гог відобразив на полотні фізичне явище, про яке не міг знати, пише Inverse.

Поняття турбулентності було сформульовано у 1941 році. Це не завадило нідерландському живописцю зобразити на своїй картині 135 років тому турбулентні хмари.

Останні новини:  Вчені розповіли про захоплення Леонардо да Вінчі парфумами: забутий аспект життя генія

За словами професора Франсуа Шмітта, який є одним із співавторів дослідження, хмари у небі мають складні форми через турбулентність атмосфери. Вихор уявляє собою рух рідини по колу. Відповідно до фізичних законів вихори рухаються швидше, коли збільшуються у розмірах. Поняття «турбулентність» передбачає одночасну присутність в одному місці безлічі вихорів різних розмірів.

Останні новини:  Учені з’ясували, чому жителі країн Азії так сильно люблять розкіш

На картині «Зоряна ніч» можна побачити кілька вихорів, які дуже реалістично передають турбулентність хмар. Твір мистецтва свідчить про глибоке та інтуїтивне розуміння Ван Гогом природних явищ. Уявлення про турбулентність митець міг отримати під час спостереження за хмарами та рухом атмосфери.