Вчені розшифрували вавилонську табличку віком 3000 років

Вчора,   14:30    443

Вчені вдалося розшифрувати давню вавилонську табличку, яка вважається найстарішою з відомих карт світу.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Daily Mail.

Табличка під назвою Imago Mundi, створена приблизно 2600–2900 років тому, відкрила унікальні уявлення про релігійні переконання і традиції стародавнього Вавилону. Це найдавніша відома карта, яка зображає регіон Месопотамії – центр світосприйняття вавилонян.

Вчені виявили на карті згадки про Мардука, головного бога-творця, а також інших міфічних істот, таких як людина-скорпіон і птахи з левиними головами, які відігравали важливу роль у міфології того часу.

Останні новини:  Протягом 20 років екстремальна погода вразить більшість людства: що нас чекає?

Друзі, терміново потрібно зібрати на DJI Mavic 3 для 154 ОМБр. Хто скільки може, окупанти самі себе не знищать. Долучитися до збору можна тут.

Imago Mundi була створена у період розквіту Вавилонської імперії, коли ця цивілізація досягла вершин у галузях архітектури, математики та науки. Вавилоняни зробили вагомий внесок у розвиток астрономії та першими застосували геометрію для вивчення руху планет.
Друзі, криптобіржа Binance запустила свою тапалку в Telegram. Заходимо поки не пізно і збираємо монетки. Дроп буде 100 відсотків. Посилання на гру тут.

Археолог Ормуз Рассам виявив цю унікальну табличку ще у 1882 році під час розкопок у стародавньому місті Сіппар (сучасний Ірак). Однак вона залишалася непоміченою майже три десятиліття, поки її не почали досліджувати більш детально.

Останні новини:  Учені з’ясували, як жили підлітки часів Льодовикового періоду

На карті зображена Месопотамія, оточена подвійним кільцем, яке, згідно з написом, символізує «гірку річку» — межу відомого світу для вавилонян. Це свідчить про те, що вони вважали свою землю центром всесвіту, хоча й усвідомлювали існування інших територій за її межами.

Карта також містить зображення трикутників, які деякі вчені трактують як острови, однак, за думкою експерта Британського музею Ірвінга Фінкеля, ці символи позначають гори, що ховали сонце, знаходячись на краю відомого світу.
Источник: https://www.planetanovosti.com/vcheni-rozshyfruvaly-vavylonsku-tablychku-vikom-3000-rokiv

Останні новини:  Не чіпали століттями: британець знайшов у землі надзвичайно рідкісні монети