Протягом 20 років екстремальна погода вразить більшість людства: що нас чекає?

Сьогодні,   16:30    171

Екстремальні погодні умови, спричинені зміною клімату, вразять близько 70% населення Землі протягом наступних двох десятиліть. Про це свідчать дані нового дослідження, яке прогнозує, що навіть при значному скороченні викидів парникових газів, більше 1,5 мільярда людей все одно зазнають впливу цих змін. Про це повідомляє Nature Geosciense.

Погодні катаклізми вже стали реальністю, включаючи надзвичайно спекотні літа, смертельні лісові пожежі, сильні повені, шторми та посухи. Це створює серйозні проблеми для екосистем, викликає голод і сприяє поширенню хвороб.

Останні новини:  Археологи знайшли легендарний меч фараона Рамзеса II

Ще швидші та інтенсивніші зміни попереду

Вчені попереджають, що кліматичні зміни будуть пришвидшуватися. Це призведе до частіших і потужніших погодних катастроф: теплові хвилі, шторми, посухи та опади можуть відбуватися одночасно, що збільшує рівень загрози для людства.

Найвразливіші регіони

Зокрема, тропічні та субтропічні регіони, де проживає більшість населення планети, будуть найсильніше постраждалими. Поєднання сильних теплових хвиль та посух сприятиме масштабним пожежам і руйнівним повеням.

Необхідні дії

Останні новини:  Не чіпали століттями: британець знайшов у землі надзвичайно рідкісні монети

Попри очищення повітря від забруднення, яке поліпшить здоров’я людей, це також може пришвидшити зростання температур. Вчені наголошують на важливості скорочення викидів парникових газів, адже лише рішучі заходи допоможуть адаптуватися до змін клімату та зберегти планету для наступних поколінь.

Потрібно негайно інвестувати у заходи щодо зниження викидів та пристосування до змін, щоб уникнути непоправних наслідків для людства.

Останні новини:  Єгипетські фараони луснуть від заздрощів: знайдено нефритовий костюм для загробного життя