В Україні ввели нові водійські права: що змінилося

Вчора,   23:35    629

З серпня 2024 року в Україні розпочато видачу оновлених водійських посвідчень з елементами посиленого захисту. За словами начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика, у нових бланках є захисний код із трьох літер та шести цифр, щоб зменшити ризик підробки.

Рішення запровадити ці нові ліцензії обумовлено зростаючою потребою у підвищенні безпеки документів. Цей крок спрямований на те, щоб усі видані бланки відповідали сучасним стандартам безпеки, що ускладнить підробку офіційних документів злочинцям. Незважаючи на оновлення, раніше видані водійські права залишаються дійсними, і поточні власники не зобов’язані їх змінювати, окрім випадків, коли термін їхнього документа закінчується або потрібно оновити персональні дані.

Останні новини:  Світовий автопром впав у стагнацію

Процес обміну водійських прав можна пройти як онлайн, так і особисто в будь-якому зручному сервісному центрі. Онлайн-заявки можна подати через Кабінет водія або через додаток Дія, щоб водії могли обрати спосіб отримання оновлених прав – через сервісний центр, відділення Укрпошти чи кур’єром.

Однією з основних зручностей для водіїв є те, що під час воєнного стану медичні довідки не потрібні. Для особистого продовження прав водіям достатньо мати при собі ідентифікаційний номер та податковий номер, що робить процес швидшим і ефективнішим.

Останні новини:  У Норвегії електромобілів побільшало, ніж бензинових авто

Запровадження нового формату водійських посвідчень є значним кроком у підвищенні безпеки та ефективності процесів отримання прав в Україні.


avtosota.com