Renault інвестує 350 мільйонів доларів у новий пікап

Сьогодні,   16:31    211
Renault Group інвестує 350 мільйонів доларів в Аргентині у створення нового півтонного пікапа, однієї з восьми глобальних моделей, анонсованих у 2023 році в рамках нової міжнародної стратегії.

Пікап базуватиметься на концепті Niagara, чотиридверному пікапі з позашляховими елементами стилю, включаючи захист, світлову панель і багажник на даху, а також розширення крил. Він буде створений на основі модульної платформи Renault Group (або RGMP) для міжнародних ринків. 

Про інвестиції у завод у Кордові, Аргентина, було оголошено 16 вересня. Загалом Renault витратить 3 мільярди євро на розширення міжнародних ринків.  

Останні новини:  На дорогах європейських країн з’явився новий зелений знак

Переорієнтація продажів 

Завод Renault Флан

Під керівництвом колишнього генерального директора Карлоса Гона бренд Renault збільшив свою частку неєвропейського ринку приблизно до 50 відсотків, в основному завдяки малим автомобілям, але в останні роки ця частка впала за нинішнього генерального директора Луки де Мео. 

Минулого року близько 63 відсотків продажів бренду Renault були європейськими, але міжнародні продажі зросли на 9 відсотків. (Майже всі моделі Dacia продаються в Європі, але деякі з них позначаються як Renault для світових ринків). 

Renault eWays 2025




Згідно з International Game Plan 2027, як називається стратегія глобального розширення, до цього року буде випущено вісім нових моделей на двох платформах: одна від партнера Geely для середніх і великих автомобілів, а інша RGMP для автомобілів від 4 до 5 метрів. довгий або малий або середній. 

Останні новини:  В Україні помітили розкішний кросовер Lexus за 5 мільйонів

Renault прагне подвоїти чистий дохід на автомобіль відповідно до плану порівняно з 2019 роком, зосередившись на компактних і більших автомобілях. 

Уже випущені моделі включають компактний кросовер Kardian на RGMP та середньорозмірний позашляховик Grand Koleos на платформі Geely. 

Що відомо про новинку? 

Renault Duster Oroch 2023 року

Новий пікап стане третьою моделлю. За словами Renault, він буде створюватися тільки в Аргентині для внутрішніх і експортних продажів. Близько 65 відсотків продукції буде експортовано. 

Останні новини:  Представлено новий Geely Icon

Жодних подробиць про новий пікап Renault не повідомляє. Група вже продає в Латинській Америці пікап Renault Oroch, створений на базі позашляховика Dacia Duster. Новинка може стати наступником цієї моделі. 

Платформа RGMP може бути налаштована на передній або повний привід із невеликим електродвигуном у задній частині. Силові агрегати включають двигуни внутрішній згоряння, 48-вольтовий м’який гібрид і повний гібрид. 


motorcar.com.ua