У Великобританії знайшли рештки риби-ящірки віком 200 млн років

Вчора,   20:30    351

На пляжі Великобританії було знайдено останки 25-метрової риби-ящірки, яка жила 200 мільйонів років тому, пише Успіх in UA.

Вчені вважають, що це може бути найбільший іхтіозавр, який коли-небудь існував.

Цей морський монстр належить до групи іхтіозаврів, які панували в океанах мезозойської ери. Хоча вони не були динозаврами, їхній еволюційний шлях нагадує шлях китів, які повернулися з суші в море.

Останні новини:  Урагани, цунамі та виверження вулканів стануть частішими: скільки видів вони знищать

Виявлений вид отримав назву Ichthyotitan severnensis, що означає “гігантська риба-ящірка Северна”. Вчені вважають, що це не лише новий вид, а й новий рід іхтіозаврів, повідомляє t4.

За оцінками дослідників, довжина цієї істоти сягала 25 метрів, що робить її потенційно найбільшою морською рептилією, відомою науці. Попередній рекорд належав іншому іхтіозавру Shonisaurus sikanniensis, довжина якого становила 21 метр.

Це відкриття свідчить про те, що іхтіозаври досягли гігантських розмірів набагато раніше, ніж вважалося раніше. Воно також проливає світло на різноманітність життя в морях тріасового періоду, коли відбувалися інтенсивні вулканічні процеси та масові вимирання.

Останні новини:  До Землі наближається потенційно небезпечний 290-метровий астероїд

I. severnensis, ймовірно, був одним з останніх гігантських іхтіозаврів, перш ніж їх витіснили плезіозаври. Це відкриття нагадує нам про дивовижну історію життя на Землі та про те, як багато ще залишається невідомим про минуле нашої планети.