Прості серветки допоможуть визначити натуральність шкіряних виробів

Вчора,   22:20    217

Визначити натуральну шкіру може бути непросто, особливо з появою високоякісних замінників шкіри, які імітують зовнішній вигляд та відчуття натуральної шкіри.

 

Однак є кілька ефективних методів визначення того, чи виготовлено виріб із натуральної шкіри.

1. Тест на вологопоглинання:

Натуральна шкіра вбирає вологу, тоді як більшість синтетичних матеріалів цього не роблять.

Щоб провести швидкий тест:

Злегка прикладіть вологу серветку (бажано без спирту чи масла) до матеріалу приблизно 10 секунд. Натуральна шкіра вбере вологу, залишивши вологий тимчасовий слід, який зникне в міру висихання. Якщо поверхня залишиться сухою, це швидше за все синтетичний матеріал.

Останні новини:  Прості лайфхаки допоможуть зробити свій балкон комфортним та затишним

2. Тест на збереження тепла:

Натуральна шкіра зберігає тепло, тоді як синтетичні матеріали, як правило, залишаються прохолоднішими.

Щільно притисніть долоню до матеріалу на 15-30 секунд. Заберіть руку та притисніть матеріал до щоки. Якщо ви відчуєте тепло, виріб швидше за все з натуральної шкіри. Якщо поверхня холодна, це швидше за все синтетичний замінник.

3. Візуальний огляд:

Натуральна шкіра зазвичай має видимі необроблені краї, де оголено природне зерно, тоді як синтетична шкіра часто має запечатані чи закриті.

Останні новини:  Від яких звичок з прибирання слід терміново відмовитися, бо вони приносять шкоду

Також натуральна шкіра матиме нерегулярний малюнок пор, тоді як штучна шкіра матиме рівномірний малюнок, що повторюється.

Взуття: скрін з відео

4. Тест голкою (цей метод корисний, якщо ви вже придбали виріб):

Обережно використовуйте тонку голку, щоб проткнути матеріал у непомітному місці. Натуральну шкіру легше проткнути проти синтетичними матеріалами, які, зазвичай, більш стійкі до проколів.




5. Тест на розтягування та повернення:

Натуральна шкіра має унікальну еластичність.

Обережно розтягніть матеріал. Натуральна шкіра повернеться до своєї первісної форми без зміни кольору. Синтетична може розтягуватися та змінювати колір, і вона може не так легко повернутися до своєї первісної форми.

Останні новини:  Три способи наточити кухонні ножі без спеціальних приладів

6. Малюнок пор:

Натуральна шкіра матиме природні, нерегулярні пори, тоді як синтетична, зазвичай, має рівномірні, рівномірно розташовані візерунки.

7. Маркування виробника:

Деякі продукти містять невелику бирку або зразок, що вказує тип матеріалу. Наприклад, форма ромба зазвичай означає синтетичну шкіру, тоді як інші форми можуть вказувати на натуральну.

Шукайте етикетки, які вказують матеріал різними мовами, наприклад, «genuine leather» англійською, «echtleder» німецькою, «cuir» французькою або «vera pelle» італійською.