Постраждали 12 осіб: вінтажний спорткар за $1,4 мільйона влаштував серйозну ДТП (відео)

Вчора,   11:34    1048

Раритетний спорткар Lancia 037 врізався у натовп глядачів на автошоу. Шість постраждалих потрапили до лікарні з травмами різного ступеню тяжкості.

Серйозна аварія сталася під час шоу спортивних та ексклюзивних авто в Турині. У ДТП, спричиненому водієм рідкісної Lancia 037, постраждали 12 глядачів. Про це повідомляє італійське новинне агентство ANSA.

Останні новини:  «Гепард» швидше за «мопед» — збиття іранських БПЛА німецькою зброєю (ВІДЕО)

Інцидент мав місце під час параду учасників автошоу. Водій ралійної Lancia 037 1982 року вирішив різко стартувати з пробуксовкою та попалити гуму, проте втратив контроль над авто.

Спорткар Lancia пробив загородження та врізався у натовп глядачів. До лікарів звернулися 12 осіб: 6 із них відвезли до лікарні, решті — надали медичну допомогу на місці ДТП. Наразі відомо, що серйозні травми отримала одна жінка – їй діагностували перелом ноги та терміново прооперували.

Останні новини:  Бійці НГУ змусили здатися трьох солдатів ЗС РФ (відео)

У Lancia 037 пошкоджено передню частину. Рідкісний італійський спорткар потребує ремонту.

Усього виготовлено лише 20 ралійних Lancia 037 і зараз їх вартість на аукціонах сягає 1,4 мільйона доларів. У 1983 році спорткар відзначився перемогою в чемпіонаті світу з ралі WRC, випередивши знаменитий Audi Quattro.

Lancia 037Fullscreen
Lancia 037 — успішна ралійна модель

Середньомоторне задньопривідне купе Lancia 037 має кузов із композитних матеріалів та важить усього 960 кг. Модель комплектували 2,0-літровими турбомоторами потужністю від 255 до 325 к. с.

Останні новини:  САУ CAЕSAR заступили на бойове чергування на кордоні з Білоруссю (ВІДЕО)