Канадські вчені назвали картоплю корисною для здоров’я м’язів

Вчора,   22:31    199

Овоч є відмінним джерелом білка.

У новому дослідженні, проведеному канадськими вченими, говориться про здатність відомого всім овочу (картоплі) збільшувати швидкість утворення м’язового білка нарівні зі звичайним протеїном.

«Білок, виділений з картоплі володіє високою якістю і допомагає розвивати і підтримувати м’язову масу», — заявили дослідники з Університету МакМастер (Канада). Вчені нагадують, що більшість захворювань і смертей пов’язані з неправильним харчуванням людини. Дуже часто ми вживаємо в їжу продукти низької якості, які, до того ж, володіють високою калорійністю, інформує Ukr.Media.

Останні новини:  Око людини може вказати на високий ризик смерті: що помітили вчені

Прихильники здорового харчування, які надають перевагу рослинним продуктам, безсумнівно краще піклуються про здоров’я свого організму. Але слід пам’ятати, що не усі продукти можуть забезпечити організм достатньою кількістю білка і зв’язаних з ним амінокислот. До того ж рослинні білки перетравлюються набагато важче людським організмом, ніж білки тваринного походження. Однак, пам’ятаючи про шкоду їжі тваринного походження, багато людей переходить на рослинні дієти.

Отриманий з картоплі білок, за даними канадських учених, може стати відмінною альтернативою білків тваринного походження. За словами аспіранта кафедри кінезіології Сари Оікави: «Попри не дуже великий вміст білка в картоплі, його недолік можна заповнити кількістю даного овочу. До того ж слід враховувати і такий фактор, як складність у вирощуванні тваринного білка, для якого потрібно набагато більшу кількість ресурсів, включаючи і землю».

Останні новини:  Поклала кефір у морозильну камеру, а через 10 годин на столі ідеальний сніданок

Здатність картопляного білка посилювати синтез м’язової маси підтверджена експериментальним шляхом. У дослідженні одній групі добровольців було запропоновано вживати звичайний протеїн, а другій — страви з картоплі в подвійному обсязі. Саме серед учасників з другої групи було відзначено збільшення м’язів.


news-xl.net