7 застарілих звичок у пранні, які псують ваш одяг

18.09.2024   23:40    169

Для багатьох прання — це жахлива рутина. Але коли ви відчуваєте себе так, може бути корисно зупинитися і подякувати за те, що пральні порошки, пральні машини та сушарки для білизни вже не ті, що раніше!

Наприклад, пральні порошки випускаються в попередньо дозованих кількостях, містять більш ефективні миючі ензими і є більш безпечними для довкілля. А пральні машини стали більшими, більш дбайливими до одягу та запрограмованими майже для кожного типу тканини та розміру завантаження білизни! Крім того, автоматичні сушарки позбавляють від необхідності розвішувати одяг на вулиці в зимову погоду, пропонують вибір циклів для кожної тканини і навіть дезінфікують одяг.

З усіма цими інноваціями настав час відмовитися від деяких звичок і порад щодо прання, яких ми навчилися багато років тому. Погляньте на ці сім застарілих звичок, яких варто позбутися.

Ви робите понеділок днем прання

Прання в понеділок, прасування у вівторок, лагодження в середу, збивання в четвер, прибирання в п’ятницю і випікання в суботу — це мантра, яку кожна молода жінка вивчила багато років тому. Забудьте про цей графік і позбудьтеся старомодного уявлення про те, що все прання можна зробити в один день, адже це може бути непосильним.

Інвестуйте в кілька контейнерів для білизни і навчіть домочадців розділяти брудну білизну за кольором і типом тканини. Закидайте білизну в пральню перед роботою і перекладайте її в сушарку пізніше впродовж дня. Додайте ще одне завантаження для прання перед сном і висушіть його наступного ранку. Складайте і прибирайте кожне завантаження чистої білизни, щоб не накопичувалася гора!

Останні новини:  10 порад щодо зберігання посуду, які полегшать побут

Ви використовуєте гарячу воду для чистішого одягу

Колись одяг кип’ятили у великій каструлі з гарячою водою на вогні, щоб зробити його чистим. Цей одяг був або з важкої бавовни, або з льону, які могли витримати високі температури. Сучасні синтетичні тканини та тонко виткані натуральні шовк і бавовна не витримають багаторазового прання в гарячій воді. Завдяки вдосконаленню ефективності пральних порошків для важких тканин, холодної або теплої води достатньо, щоб видалити більшість плям і забруднень.

Ви додаєте більше прального засобу, щоб одяг був чистішим

Додавання більшої кількості прального засобу при кожному пранні може здатися рішенням проблеми чистоти одягу, але насправді це може погіршити ситуацію. Передозування прального засобу залишає на тканинах осад, який затримує бруд і неприємні запахи, а одяг стає жорстким і дряпається. Однією з найгірших звичок при пранні є завантаження в пральну машину рідкого прального засобу і заливання ним брудних речей або кидання жменьки пральних порошків. Високоефективні пральні машини з фронтальним і верхнім завантаженням потребують лише двох чайних ложок рідкого прального порошку на повне завантаження білизни.

Останні новини:  Названі енергетичні вампіри за знаком зодіаку: краще з ними не зв'язуватися

Ви вважаєте, що одяг з ароматизатором чистий

Хоча вам може подобатися аромат прального порошку, який залишається на одязі після прання, це не означає, що тканина чиста. Чиста білизна не має маслянистих, пітних або харчових запахів. Сильно ароматизовані пральні засоби часто маскують ці запахи, але вони повертаються, оскільки тепло нашого тіла вивільняє їх з тканини. Спробуйте випрати білизну неароматизованим пральним засобом, щоб перевірити, чи стане вона чистішою.

Ви ніколи не змінюєте налаштування пральної машини

Ви заощадите гроші та отримаєте кращі результати прання, якщо знайдете час, щоб скинути розмір завантаження, цикл прання, температуру води та налаштування сушки для кожного завантаження білизни. Щоразу, завантажуючи білизну в пральну або сушильну машину, враховуйте розмір завантаження, рівень забруднення та тип тканини, яку ви перете.

Останні новини:  Три способи наточити кухонні ножі без спеціальних приладів

Ви думаєте, що вам не потрібно читати етикетки по догляду за одягом

Чи траплялося вам коли-небудь, що одяг давав усадку або розтікався фарбою по всьому завантаженню, або що куртка з мікрофібри виходила з пральної машини вкрита нечіткими ворсинками? Можливо, цих проблем можна було б уникнути, якби ви приділили час прочитанню етикеток по догляду за одягом. На етикетках вказується вміст волокон і надаються інструкції з чищення. Хоча більшість виробників рекомендують найбільш консервативний метод чистки, щоб одяг виглядав як новий, маючи певний досвід прання, ви самі можете вирішити, чи варто прати в машинці, чи вручну, чи в хімчистці.

Ви вірите, що пральна машина змиває і очищає себе після кожного завантаження

Навіть при повному пранні та полосканні кожна пральна машина затримує бруд, волосся, ворсинки та інші забруднення, що залишаються на тілі. Очищення пральної машини принаймні раз на місяць забезпечить вам чистішу білизну та запобігатиме засміченню водопровідних ліній, що потребують значних витрат на ремонт.