Блінкен знову вирушає на Близький Схід говорити про Газу

17.09.2024   23:00    231

Блінкен знову вирушає на Близький Схід говорити про Газу

Фото: Getty Images

Державний секретар США Ентоні Блінкен

Вашингтон разом із посередниками Катаром і Єгиптом намагається досягти угоди між Ізраїлем і ХАМАС для припинення війни та звільнення ізраїльських заручників і палестинських в’язнів.

Держсекретар США Ентоні Блінкен вирушить до Єгипту, де зустрінеться з єгипетськими посадовцями для обговорення припинення вогню в Газі та звільнення заручників. Про це у понеділок, 16 вересня, повідомили в Державному департаменті США.

Останні новини:  Фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії: це погані новини для Путіна, – Politico

Вказується, що Блінкен «обговорить зусилля для досягнення угоди, яка забезпечить звільнення всіх заручників, полегшить страждання палестинського народу та допоможе встановити ширшу регіональну безпеку».

У заяві згадується лише одна зупинка в Єгипті, і, схоже, Блінкен не поїде до Ізраїлю під час цього візиту.

США заявили, що зусилля щодо досягнення угоди між Ізраїлем та ХАМАС наближаються до завершальної стадії. Найбільшими перешкодами є вимога Ізраїлю зберегти свої сили для створення буферної зони між Газою та Єгиптом, а також деталі обміну заручників на палестинських в’язнів, які утримуються в Ізраїлі.

Угрупування ХАМАС заявило, що його представники на переговорах підтвердили свою готовність до «негайного припинення вогню в секторі Газа» на основі попередньої пропозиції США без нових умов з боку будь-якої сторони.

Останні новини:  Трамп анонсував зустріч з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді


korrespondent.net