26 найкращих порід собак для квартир та невеликих приміщень

17.09.2024   13:00    737

Часто люди шукають собаку, яка може спокійно і щасливо жити в квартирі або маленькому будиночку. І деякі породи дійсно непогано почуваються в таких умовах. 

Daily Paws поговорило з ветеринаром Деннісом Ріорданом з ветеринарної клініки Ріордана в Де-Мойні, Айова. Видання назвало 26 найкращих собак для квартири, пише Уніан.

Бішон фрізе

Одна з найпривітніших і найчарівніших порід на планеті – бішон фрізе. Це веселий і щасливий улюбленець людей, який легко може стати однією з найкращих квартирних собак. Вони із задоволенням проводять довгі години, спокійно лежачи на дивані. При вазі близько 15 фунтів (6,8 кг), вони не будуть тримати ваших сусідів знизу в напрузі.

Грейхаунд

Здається нелогічним, що найшвидший представник собачого світу потрапив до списку найкращих домашніх собак. Але ось у чому секрет: у них є дві швидкості – спринтерська та дрімотна. Тож поки вони з радістю підкреслюватимуть ваш активний спосіб життя у вихідні та вечорами, життя у вашій міській оселі все одно має бути спокійним і безтурботним. Грейхаунди неймовірно невибагливі в догляді, тому вони чудово підійдуть для зайнятих людей, які хочуть витрачати свій обмежений час на веселі розваги.

Кавалер Кінг Чарльз Спанієль

Власники спанієля кавалер кінг чарльз скажуть вам, що ці чудові маленькі песики – ідеальні для дому. Тихі, спокійні та невибагливі, але неймовірно розумні, глибоко віддані маленькі собачки є доброзичливими та досить маленькими, щоб легко поміститися навіть у студії.

Бульдог

Ці міцні собаки, можливо, не здадуться вам найкращими домашніми улюбленцями через їхній суворий вигляд і важкий кістяк, але бульдоги, як правило, надзвичайно доброзичливі собаки, які добре пристосовуються до життя в квартирі. Однак слід врахувати кілька застережень: бульдоги можуть важко переносити перепади високих температур через свою пласку морду. І якщо вони не навчені не подавати сигнал тривоги гавкотом, ваші сусіди точно знатимуть, що вони живуть поруч.

Бостонський терʼєр

Ця порода стала однією з найкращих квартирних собак завдяки ідеальному поєднанню розміру, темпераменту та невибагливості в утриманні. Майже завжди доброзичливі, бостонські тер’єри також досить малі, щоб мати змогу гратися в приміщенні і не дратувати сусідів знизу, поки вони це роблять.




Італійський грейхаунд

Італійський грейхаунд приблизно на 20 відсотків менший за своїх гончих родичів – він менший, легший і навіть тихіший за них. Хоча італійські грейхаунди не такі ледачі, як гончаки, і важать близько 10 кілограмів, вони входять до списку найкращих квартирних собак, оскільки не потребують особливого догляду і досить тихі, тож не створюють незручностей.

Останні новини:  Господині розповіли, як попрасувати одяг без праски

Бассет-хаунд

Стійкі та віддані компаньйони, бассет-хаунди є одними з найкращих домашніх собак завдяки низькій потребі у фізичних навантаженнях. Однієї гарної прогулянки на день буде достатньо, щоб ваш бассет-хаунд почувався здоровим і щасливим, а решту часу він буде цілком задоволений подрімати на собачому ліжку або трохи погратися на килимі у вітальні. Потенційними проблемами можуть бути схильність до слинотечі та гучний голос.

Чихуахуа

Чихуахуа – безсумнівно, найкраща домашня собака, яка поміститься навіть у найменшій студії в центрі міста. Завдяки невеликому розміру, вони потребують менше фізичних навантажень (загалом вони досить невибагливі в утриманні). Але вони можуть бути гавкучими.

Котон де Тулеар

Ця собака-компаньйон – одна з найкращих домашніх собак для пенсіонерів, людей з інвалідністю та тих, хто працює вдома. Гавкіт ніколи не буде проблемою для цих спокійних, веселих собак. Вони, як правило, дуже мало линяють і добре переносять подорожі, якщо ви вирішите на деякий час виїхати з міста.

Басенджі

Всупереч поширеній думці, басенджі не є абсолютно мовчазною собакою. Замість гавкоту вони видають дивне хрюкання. Басенджі дуже легко линяють і мають “котячий” характер. Однак майте на увазі, що їх може бути дещо складно дресирувати, вони мають високу рухливість, а це означає, що вони найкраще підходять для терплячих людей, які мають доступ до найближчого парку для собак або бігових доріжок.

Французький бульдог

Здавалося б, створені для квартир, французькі бульдоги вже давно стали улюбленцями міських жителів. Вони невеликі, не схильні багато гавкати і дуже рідко линяють – все це робить їх ідеальними для життя в квартирі. Як додатковий бонус, швидка прогулянка – це все, що їм потрібно для фізичних вправ. Коли вони не граються на килимі у вітальні, ці маленькі милашки із задоволенням виконують роль собачки на колінах або дрімають у теплому куточку на підлозі.

Ши-тцу

Ши-тцу були створені для квартирного життя. Зрештою, вони були виведені, по суті, як кімнатні собаки, що жили з давньокитайськими королівськими особами протягом тисячоліть. При вазі 9-16 фунтів (4-7 кг), вони чудово підійдуть для будь-якої квартири і потребуватимуть щоденних неспішних прогулянок.

Мопс

Мопси – справжні собаки-компаньйони, які люблять притискатися до дивана. Мабуть, єдине, що вони люблять більше – це їжу. Це невибагливі собаки, які чудово почуваються в невеликих приміщеннях завдяки мінімальним потребам у фізичній активності, але їм все одно потрібні певні фізичні вправи, щоб не набрати зайву вагу. Хоча ця порода навряд чи стане проблемним гавкуном, вам доведеться звикнути до сопіння та хропіння, спричинених їхніми короткими дихальними шляхами (як у бульдогів).

Останні новини:  7 життєвих ситуацій, коли проблема не в жінці, а в її партнері

Такса

Таксу легко впізнати за короткими лапами і довгим тілом. Вони чудово почуваються в квартирах і невеликих приміщеннях, особливо тих, де немає сходинок. Можливо, вам доведеться встановити пандуси, щоб вони могли дістатися до ліжок і диванів – це допоможе запобігти травмам при стрибках вниз. Незважаючи на те, що такси – люблячі компаньйони, вони мають запальний характер, який можна контролювати за допомогою тренувань з позитивним підкріпленням.

Гаванський бішон

Ці пухнасті маленькі собаки – милі, грайливі та товариські компаньйони, яким не потрібно багато місця, щоб бути щасливими та здоровими. Зазвичай вони задовольняються тим, що сидять у вас на колінах або ніжно граються у вашій оселі, але гавани часто гавкають, щоб попередити вас про щось, що відбувається ззовні.

Йоркширський тер’єр

Йорки – популярні собаки, відомі своєю шовковистою шерстю та відданістю своїм господарям. Коли вони не лежать у своїх квартирах, їх часто можна побачити в сумочках і переносках. Ці крихітні цуценята процвітають у невеликих приміщеннях, але також люблять пригоди. Вони потребують регулярних фізичних вправ, щоб виплеснути надлишок енергії (це пов’язано з їхньою історією полювання на щурів).

Аффенпінчер

Їхнє ім’я в перекладі з німецької означає “собака-мавпочка”, і неважко зрозуміти, чому. Ці маленькі песики сміливі, жваві та надзвичайно милі. Їм не потрібно багато місця вдома, але вони потребують регулярних фізичних вправ, щоб виплеснути свою енергію та запобігти нудьзі.

Мальтійська болонка

Мальтійська болонка – це маленька біла собака з м’якою пухнастою шерстю (хоча багато господарів підстригають її, щоб вона була короткою і пухнастою). По суті, вони були виведені як домашні собаки і воліють проводити час зі своїми господарями, але вони все одно мають багато енергії і потребують регулярних фізичних навантажень. Гавкіт може стати проблемою, якщо його не приборкати за допомогою тренувань.

Пудель

Пуделі бувають трьох розмірів. Маленькі іграшкові та мініатюрні варіації ідеально підходять для життя в квартирі, але навіть великі стандартні пуделі можуть процвітати в невеликих приміщеннях, якщо їм дозволяють щодня гуляти на свіжому повітрі. Це дуже розумні собаки, які потребують занять, щоб зайняти свій розум, і люблять проводити час зі своїми супутниками-людьми. Їхню кучеряву шерсть можна коротко підстригти чи відростити, щоб вона стала більш пухнастою.

Бедлінгтон тер’єр

Бедлінгтон-тер’єр – це порода собак малого та середнього розміру, яка дуже схожа на маленьке ягня. Це доброзичливі та ласкаві собаки, які можуть добре ладнати практично з будь-ким. Квартири та невеликі приміщення для них не проблема, але ця порода потребує багато фізичних навантажень і схильна до гавкоту, тому обов’язково забезпечте їм достатню кількість фізичних вправ і розумової стимуляції.

Останні новини:  Догляд за шкірою обличчя: міфи, в які ви і досі вірите

Бівер-тер’єр

Бівер-тер’єр – це нова порода собак, яку було винайдено після того, як у мами йорка народилися унікальні на вигляд цуценята. Вони схожі на своїх родичів, за винятком забарвлення. Бівери можуть гавкати, якщо їх не навчити контролювати це, і потребують регулярних фізичних вправ, щоб залишатися щасливими та здоровими. Цих цуценят може бути важко знайти, оскільки вони дуже нові – ви можете опинитися в списку очікування заводчика, перш ніж зможете їх придбати.

Китайські чубаті

Хоча ці маленькі цуценята часто змагаються за звання найпотворнішого собаки у світі, вони мають незвичайну миловидність, яка зачаровує серця. Китайські чубаті можуть бути безшерстими (хоча на голові та хвості у них все ще є пучки шерсті) або пухнастими, з довгою, м’якою шерстю по всьому тілу. Це спокійні, тихі собаки, які не потребують великих фізичних навантажень. Оскільки вони легкі на підйом і не вважаються великими гавкунами, ваші сусіди будуть вам вдячні.

Вельш-коргі пемброк

Вельш-коргі пемброк – це пастуша порода середнього розміру, відома своїми короткими кострубатими лапами. Це відносно активні собаки, але вони можуть добре почуватися в квартирах і невеликих приміщеннях, якщо ви забезпечите їм достатню кількість щоденних вправ, щоб вивільнити їхню енергію і розвинути їхній розум. Відомо, що вони дуже голосисті, тому попрацюйте над дресируванням, щоб запобігти гавкоту, який може заважати.

Кардиган вельш-коргі

Цей вид тісно пов’язаний з пемброком, але має певні риси, які відрізняють цю породу від нього. Вони, як правило, вважаються більш спокійними, ніж пемброки, і можуть процвітати в квартирах. Однак, як і їхні брати, вони все ще є пастушими собаками, які потребують фізичних навантажень і тренувань.

Американський ескімоський шпіц

Американський ескімос – нащадок німецького шпіца, відомого своєю пухнастою білою шерстю. Хоча ці собаки досить малі, щоб жити в квартирах і невеликих будинках, вони потребують щоденних фізичних навантажень, щоб вивільнити свою енергію. Ці собаки досить часто линяють, і їх слід щодня розчісувати, щоб підтримувати густу, блискучу шерсть у належному стані. Ескімоси процвітають в активних сім’ях і люблять проводити час зі своїми господарями.

Австралійський тер’єр

Австралійські тер’єри – це собаки для людей, які полюбляють активні вихідні, живуть у квартирі і хочуть мати маленького собаку з купою енергії. Ці песики схильні до гавкоту і потребують багато фізичних навантажень, але будуть раді обійматися після гарної прогулянки або гри. Їхня шерсть середньої довжини не потребує особливого догляду, тому використовуйте додатковий час, щоб зосередитись на тренуваннях та цікавих заняттях, таких як прогулянки та інтерактивні іграшки.