Лайфхаки з сушіння волосся, щоб локони були гладкими та еластичними

27.08.2024   01:00    433

Як би сумно це не звучало, але далеко не всі дівчата мають пишне й об’ємне волосся від природи. Деяким представницям прекрасної статі необхідно докласти чимало зусиль, щоб привести шевелюру до ладу.

Якщо ви хоч раз відвідували професійний салон краси, то, можливо, звертали увагу, з яким трепетом майстри ставляться до сушіння волосся. Саме завдяки докладеним зусиллям ваша зачіска і залишається прекрасною і доглянутою ще якийсь час після. Однак рано чи пізно ефект, на жаль, сходить нанівець. Щоб такого не відбувалося, ми підготували для улюблених читачок корисні та швидкі лайфхаки з сушіння волосся.

Підберіть гарний рушник і правильно відіжміть волосся

Останні новини:  Як тактовно перервати розмову, не образивши співрозмовника

Рекомендуємо вам відмовитися від звичайного рушника і зробити вибір на користь виробу з мікрофібри. Він відмінно вбере зайву вологу. Також настійно радимо не терти волосся за жодних обставин. Ця дія завдасть шкоди вашій кутикулі та зробить локони надмірно ламкими й тьмяними. Слід акуратно притиснути рушник до мокрого волосся, щоб він увібрав вологу.

Використовуйте термозахист

Після того як ви злегка підсушили волосся рушником з мікрофібри, слід нанести на нього термозахист. Можна використовувати різні спреї, пінки або лосьйони. Це необхідно для того, щоб мінімізувати ризик пошкодження і не пересушити локони. До всього іншого, термозахист здатен зафіксувати вологу всередині самої волосини.

Останні новини:  Як можна допомогти своїй дитині потоваришувати з однокласниками

Беремо фен і вмикаємо потрібний режим

Зрозуміло, сушіння волосся гарячим повітрям — це, перш за все, швидко. Однак є кілька неприємних нюансів. По-перше, вибираючи цей режим, ви ризикуєте просто пересушити волосся. По-друге, гаряче повітря випаровує абсолютно всю вологу, зокрема й необхідну. Саме тому рекомендуємо запастися терпінням і все-таки вибрати помірний або навіть прохолодний режим фена.

Використовуємо насадку на фен

У комплекті практично до кожного фену йдуть кілька насадок. Однак багато хто воліє ігнорувати їхню наявність, що дуже навіть даремно. За допомогою вузької насадки можна спрямувати потік повітря в потрібному напрямку і зробити приголомшливу укладку.

Останні новини:  Елементи осіннього гардероба, які мають бути якісними та дорогими

До речі, щоб локони були блискучі, а «пухнастість» була відсутня, найкраще сушити волосся у напрямку його росту — від коренів і до кінчиків.




Залишаємо волосся злегка недосушеним

Якщо залишати локони злегка недосушеними, то це може врятувати вас від перегріву і пошкодження кутикули. Найкраще вимкнути фен тоді, коли ви зрозумієте, що хвилин через п’ять волосся висохне природним шляхом. Перед завершенням сушіння увімкніть прохолодний режим і «пройдіться» по шевелюрі. Це закріпить результат і зробить ваші локони гладкими та еластичними.