Як правильно садити озимий часник під зиму

19.08.2024   11:12    798

Для успішного вирощування озимого часнику на своїй грядці її важливо заздалегідь підготувати та заправити. Розповідаємо, що для цього вам знадобиться.

Посадка озимого часнику під зиму – це завдання, з яким городники щороку стикаються, коли добігає кінця сезон. Така рослина особливо популярна, адже вона є корисною, а про її смак можна тільки пісні складати. Сучасні сорти вирощувати набагато простіше. Втім, для кожного гібриду та виду озимого часнику важливо правильно підготувати грядку.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

Озимий часник – удобрення

Підготовку починають за 10 днів до посадки. Грядка, де буде рости озимий часник, має бути на сонячному місці. Культура любить відкриті ділянки, де навесні не буде застоюватись вода. Що стосується попередників, то найкраще рослина буде розвиватись після бобових і гарбузових культур. Крім того, чудово росте часник після сидератів, але погано плодоносить у кислому ґрунті.

Останні новини:  Як “освіжити” кімнатні рослини протираючи листя

Експерти розповіли, як підготувати грядку для посадки озимого часнику восени – поради

Землю експерти радять перекопувати глибоко, а паралельно – розбивати грудки. Перш ніж перекопувати ґрунт, потрібно внести органічні добрива. Перегною чи компосту вистачить 1 відра на квадратний метр грядки. На таку ж площу потрібно внести пів літра золи. Мінеральні добрива не завадять, але й без них культура буде чудово рости. Після перекопування грядку вирівнюють граблями.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени
Експерти розповіли, як підготувати грядку для посадки озимого часнику восени – поради

Для вирощування озимого часнику обирають спеціальний посадковий матеріал – зубчики, які отримали від пророщування бульбочок. Однозубки можна отримати за допомогою розмноження бульбочок протягом 2 років. Для того, аби підготувати посадковий матеріал, його потрібно потримати у розчині з марганцівки протягом 20 хвилин, а потім використовувати.






noviydoctor.com